Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 21:24

Αύριο το πόρισμα για την Μπιρμπίτα

Αύριο το πόρισμα για την Μπιρμπίτα

Αύριο η Επιτροπή για την Οργανωμένη Εγκατάσταση Πλανοδίων στο Νομό Μεσσηνίας πρόκειται να συντάξει το πόρισμά της και να αποφανθεί για την καταλληλότητα της Μπιρμπίτας.

Να εκφράσει δηλαδή την άποψή της για το αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι κατάλληλος για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπως έχει ζητήσει ο Δήμος Καλαμάτας με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιτροπή συνήλθε την περασμένη Πέμπτη και την ίδια μέρα πραγματοποίησε αυτοψία στην Μπιρμπίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκτιμάται ότι ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος υπό προϋποθέσεις, αν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού, αποκατάσταση της ζημιάς στο δρόμο εισόδου, συντήρηση και καθαρισμός.

Η επιτροπή διαπίστωσε πως έχουν εξαφανιστεί τα 45 από τα 66 σπιτάκια που είχαν φτιαχτεί, ενώ σήμερα κατοικούνται τα 15 από αυτά που έχουν μείνει.

Σε περίπτωση που ανάψει το "πράσινο φως" για την καταλληλότητα του χώρου, ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει να εγκαταστήσει εκεί τα 60 λυόμενα που έχει εξασφαλίσει από το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι τσιγγάνοι από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

 

Γ.Σ.