Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 14:07

Μεγάλη κατολίσθηση στο Φλόκα Τριφυλίας

Μεγάλη κατολίσθηση στο Φλόκα Τριφυλίας

Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση έγινε μια ανάσα από τα τελευταία σπίτια του χωριού Φλόκα στους Γαργαλιάνους, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων. Χθες ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, με αίτημά του προς τον δήμο, ζητά την επίσκεψη γεωλόγου στην περιοχή προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Η κατολίσθηση έγινε σε επικλινές έδαφος, σε ένα μήκος περίπου 100 μέτρων, όπου μετακινήθηκε το έδαφος περίπου 20-30 μέτρα και έχει καταλήξει μέσα σε έναν λόγγο, όπως μας είπε ο πρόεδρος. Επίσης σε μια ευρύτερη έκταση 30 στρεμμάτων που είναι καλλιέργειες με ελιές, έχουν δημιουργηθεί πολλές ρωγμές, κάποιες από τις οποίες φτάνουν σε βάθος 3 μέτρων. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι η κατολίσθηση έχει γίνει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού, πράγμα που δημιουργεί πολλές ανησυχίες. Ο ίδιος εκτιμά ότι οφείλεται στις πολλές βροχοπτώσεις που είχαμε φέτος, με αποτέλεσμα η γη να μην μπορέσει να αντέξει όλη αυτή την ποσότητα του νερού -  εκτός αν περνά υπόγειο νερό, όπως είπε. Σημείωσε πως το πρόβλημα πρέπει να ξεκίνησε όταν είχε πλημμυρίσει η περιοχή της Οιχαλίας, καθώς και στην περιοχή εκείνη την ημέρα η βροχόπτωση ήταν πολύ μεγάλη. 

Οπως μας ανέφερε τέλος, τόσο ο ίδιος όσο και ο γεροντότερος του χωριού δεν θυμούνται να έχει προκύψει άλλη φορά μέσα στα τελευταία 90 χρόνια τέτοιο πρόβλημα. Πάντως, για να υπάρχει και μια πιο επιστημονική εκτίμηση της κατάστασης, ζήτησε και επίσημα χθες με έγγραφό του προς το δήμο την επίσκεψη γεωλόγου στην περιοχή.

Κ.Μπ.