Λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα έχει πάλι αύριο Μεγάλη Παρασκευή, καθώς επίσης μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο, πιθανότατα με λιγότερους παραγωγούς.
Οι τιμές χθες ήταν λογικές και φτηνές, όμως στα πρώιμα κηπευτικά του θερμοκηπίου ήταν ακριβές. Χαρακτηριστικά, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές είχαν 3 ευρώ το κιλό, τα κολοκύθια 2 και 2,5 ευρώ και οι ντομάτες καλής ποιότητας 1,5 και 1,8 ευρώ το κιλό. «Είναι τα πρώτα προϊόντα παραγωγής θερμοκηπίου και είμαστε λίγο πριν το Πάσχα», μας είπε με ειλικρίνεια μια ηλικιωμένη παραγωγός.
Πέρα από τα κηπευτικά θερμοκηπίου, υπήρχαν χόρτα άγρια και σπαρτά, λάχανα, μαρούλια, μήλα, πορτοκάλια, πατάτες φρέσκες και περσινές, ενώ βγήκαν και οι πρώτες αγκινάρες.
Στη λαϊκή πωλούνταν και άγρια σπαράγγια από την Αλαγονία και το Μανιάκι, τα οποία μαγειρεύονται με όλους τους τρόπους: τηγανητά, βραστά, ομελέτα... «αλλά καλύτερα είναι ψητά στα κάρβουνα!» όπως μας είπε ένας παραγωγός που γνωρίζει.
Γ.Σ.