Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 15:34

Δημιούργησαν ένα λαχανόκηπο στα Φιλιατρά

Δημιούργησαν ένα λαχανόκηπο στα Φιλιατρά

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα Φιλιατρά με την συνεργασία του Αγροτικού Συλλόγου της πόλης, όπως και την συμμετοχή αρκετών πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

Ολοι μαζί, με την βοήθεια των εργαζομένων και των φιλοξενουμένων στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, δημιούργησαν ένα λαχανόκηπο, περιποιήθηκαν τους κήπους και τα λουλούδια, έκοψαν τα χορτάρια, φύτεψαν λουλούδια και φυτά, αλλά το κυριότερο ήρθαν κοντά με τις ψυχές και την ζεστή καρδιά αυτών που διαμένουν εκεί. Χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού: «Μακάρι η δράση μας να γίνει η αρχή το ΚΕΦΙΑΠ να ανοίξει τις πόρτες του, να γίνει ώσμωση με τη φιλιατρινή κοινωνία και να μπει φως, πολύ φως. Μόνο τότε θα σταματήσουν οι αρουραίοι να δρουν και εμείς θα πάψουμε, όπως θα έλεγε και ο Παλαμάς, να νιώθουμε ντροπή για τη ζέστα μας και την ανθρωπιά μας».

Αναφερόμενοι στην όλη πρωτοβουλία τονίζουν: «Ηταν θερμή, άμεση και συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για δημιουργία λαχανόκηπου στο ΚΑΦΚΑ.
Τόσο ο Αγροτικός Σύλλογος όσο τα μέλη μας αλλά και οι εκεί εργαζόμενοι δούλεψαν δημιουργικά για να αποδείξουν σε όλους πως αρκούν λίγα άτομα για να αλλάξουν τα πάντα. Αρκεί να δουλέψουν ανιδιοτελώς και με την πίστη πως η προσφορά λίγης αγάπης και λίγου ελεύθερου χρόνου, εκεί πιάνουν τόπο.
 Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου έπιασαν δουλειά από το πρωί. Αλλος όργωνε, άλλος με το χορτοκοπτικό έκοβε τα χορτάρια τα οποία είχαν δημιουργήσει δάσος, άλλος με ειδικό χορτοκοπτικό περιποιόταν τους θάμνους, άλλος περνούσε σωληνάκια ποτίσματος, άλλος νάιλον, άλλος φύτευε, άλλος πότιζε. Φυτεύτηκαν και τα λουλούδια στα ξερά παρτέρια, αφού πρώτα περιποιηθήκαμε τις τριανταφυλλιές, λιπάραμε, φέραμε λάστιχα ποτίσματος. Ομορφα πράγματα. Και τα παιδιά του ΚΑΦΚΑ γελούσαν χαρούμενα γιατί είδαν κόσμο που τους έφτιαξε λαχανόκηπο, που περιποιήθηκε τον χώρο τους που τους κέρασε γλυκό, που τα νοιάζεται, τα αγκάλιασε με αγάπη και μετρίασε τη μοναξιά στη μονότονη ζωή τους».

Κ.Μπ.