Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 00:27

Σταματά η διάθεση φαρμάκων στα Ταμεία ΟΤΕ, Λιμενικού και Δικηγόρων με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας - Εχει ήδη διακοπεί στους ασφαλισμένους ΤΣΑΥ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και Στρατού

Γράφτηκε από την
Σταματά η διάθεση φαρμάκων στα  Ταμεία ΟΤΕ, Λιμενικού και Δικηγόρων με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας - Εχει ήδη διακοπεί στους ασφαλισμένους ΤΣΑΥ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και Στρατού

Σταματούν από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί της Καλαμάτας τη διάθεση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους στα Ταμεία ΟΤΕ, Λιμενικού και στο Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ).
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex".
Σημειώνεται ότι ήδη τα φαρμακεία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα άλλωστε, έχουν σταματήσει εδώ και μερικό καιρό να διαθέτουν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους ΤΣΑΥ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και του Στρατού.
Οπως είπε στην «Ε» ο Στέφανος Καμινιώτης, πρόεδρος του ΦΣΜ, η απόφαση αυτή έρχεται αναπόφευκτα καθώς τα συγκεκριμένα ταμεία, εδώ και μήνες, οφείλουν σημαντικά ποσά στα φαρμακεία.
Ειδικά για το Λιμενικό, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καλαμάτας, στην προχθεσινή γενική συνέλευση επιβεβαιώθηκε ομόφωνα προηγούμενη απόφαση -του περασμένου Μαρτίου- για αναστολή χορήγησης φαρμάκων προς αυτό.
Οπως διευκρινίστηκε, ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο του 2009, ενώ σε κάποιους -όπως ειπώθηκε- έχουν έρθει εντάλματα κάποιων μηνών του 2010 χωρίς όμως χρήματα.
Στην προχθεσινή συνέλευση, εξ άλλου, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διοίκηση του ΦΜΣ τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής για τα ασφαλιστικά ταμεία που χρωστούν, με πρώτο ταμείο αυτό της ΔΕΗ .
Η ίδια συνέλευση, τέλος, κατέληξε στην απόφαση να μην αλλάξει ο αριθμός των φαρμακείων υπηρεσίας στην Καλαμάτα -να μη μεταβληθεί δηλαδή το ισχύον καθεστώς εφημεριών και διανυκτερεύσεων.



NEWSLETTER