Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 20:08

Τηλεφωνική ενημερωτική γραμμή για το τέλος ακίνητης περιουσίας

Την τηλεφωνική γραμμή 2142141000 -πανελλαδικής εμβέλειας αλλά αστικής χρέωσης- έθεσε από χθες σε λειτουργία η ΔΕΗ προκειμένου, αφ’ ενός να ενημερώνει σχετικά με την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους και αφ’ ετέρου να δίνει διευκρινίσεις στις περιπτώσεις που προκύπτουν προβλήματα.
Την ίδια στιγμή τα γραφεία της ΔΕΗ -στην Καλαμάτα και άλλες πόλεις της χώρας- «πολιορκούνται» από επιτροπές του ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι του οποίου αξιώνουν να μην υπάρχουν επιπτώσεις για όσους αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγα τα λάθη που προκύπτουν στους λογαριασμούς -και τα οποία αφορούν είτε το εμβαδόν του οικήματος είτε την τιμή ζώνης είτε και την παλαιότητα του κτηρίου.
Ως εκ τούτου οι προστριβές είναι καθημερινό φαινόμενο και για το λόγο αυτό η ΔΕΗ -πέρα από την τηλεφωνική γραμμή- έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και οδηγίες για τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις λαθών όσον αφορά το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, αν τα στοιχεία υπολογισμού του τέλους είναι λάθος, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο δήμο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα. Και συνεχίζει:
«Εφ’ όσον τροποποιηθούν τα στοιχεία, ο δήμος θα ενημερώσει τη ΔΕΗ μέσω ηλεκτρονικού αρχείου ή θα εκδώσει σχετικό έγγραφο το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί στη ΔΕΗ, ώστε να καταχωρηθούν τα νέα αυτά στοιχεία. Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011 δεν θα ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία, αλλά αυτά που ήταν καταχωρημένα κατά την 17/9/11».
Για οποιαδήποτε άλλη διαφωνία ως προς τη χρέωση του τέλους οι ενδιαφερόμενοι -αναφέρει η ΔΕΗ- θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια ΔΟΥ.