Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 14:33

Η ΕΟΔ Μεσσηνίας σε πανελλήνιες εκπαιδεύσεις

Η Ε.Ο.Δ. Μεσσηνίας συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία σε 2 σημαντικές πανελλήνιες εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα:
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πρώτων Βοηθειών. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ε.Ο.Δ. στην πόλη της Κοζάνης στις 22-23 Οκτωβρίου 2011 με συμμετοχή πολλών κρατικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Εισηγητές ήταν εκπαιδευτές επείγουσας παιδιατρικής φροντίδας, εκπαιδευτές πιστοποιημένων σεμιναρίων ΕΚΑΒ και καθηγητές φυσικής αγωγής MSc με εξειδίκευση στην εργοφυσιολογία. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ήταν τα νέα δεδομένα ERC, αρχική εκτίμηση-αντιμετώπιση τραυματία (ενήλικα και παιδί), διαχείριση αεραγωγού, καταπληξία, έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε μεγάλο υψόμετρο, πρώτες βοήθειες-μύθοι και πραγματικότητα κ.α.
Πανελλήνια εκπαίδευση Τμήματος Σκύλων Έρευνας της ΕΟΔ.  Η εκπαίδευση συνδιοργανώθηκε από την ΕΟΔ και την ΚΟΜΑΚ της Πολεμικής Αεροπορίας στις 5-6 Νοεμβρίου 2011 στην Αττική. Στις 5/11 έγινε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στα αντικείμενα της υπακοής και της έρευνας σε ερείπια (ημέρα και νύχτα) στην περιοχή της Βάρης, ενώ στις 6/11 έγινε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην έρευνα αγνοουμένου με ιχνηλασία και σάρωση ανοιχτής περιοχής στον Ασπρόπυργο.

Από την ΕΟΔ