Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 14:51

Η Ενωση Γονέων Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας παιδιού τη Κυριακή, ας σκεφτούμε όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν ζουν.
Ας σκεφτούμε τα παιδιά που έχουν εξαναγκαστεί στην παιδική εργασία, που δεν έχουν όχι μόνο τετράδια και βιβλία, αλλά δεν έχουν εμβόλια και το σημαντικότερο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Παιδιά που στηρίζουν τις ελπίδες τους σε εθελοντές γιατρούς, ιεραποστολές και οργανώσεις που φροντίζουν για την τυπική αναδοχή των παιδιών προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες τους.
Παρόλο που η μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά αφορά εξίσου και μας τους γονείς που είμαστε οι πρώτοι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την προστασία και την ανάπτυξη των παιδιών μας σε ατμόσφαιρα ηθικής και υλικής ασφάλειας.
Καθώς, εμείς οι γονείς, αποτελούμε το πρώτο πρότυπο στα μάτια των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικό να περνούν περισσότερο και ουσιαστικότερο χρόνο μαζί μας.
Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε στα παιδιά, μα σπάνια ακούμε τι προσπαθούν να μας πουν πραγματικά και ακόμα σπανιότερα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους.
Η ημέρα αυτή ας αποτελέσει την αρχή μιας τέτοιας προσπάθειας που θα μας φέρει πιο κοντά στα παιδιά μας.

Το Δ.Σ. της Ενωσης