Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 21:44

«Μαϊμούδες», φοροδιαφυγή και ανασφάλιστη εργασία στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας

Γράφτηκε από την

Ρούχα «μαϊμούδες», εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ανασφάλιστους  εργαζόμενους βρήκε το κλιμάκιο που έκανε ελέγχους χθες το πρωί στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας. Συγκεκριμένα, ελέγχους διενήργησε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από τη Δημοτική Αστυνομία, την Υπηρεσία Δίωξης Παράνομου Εμπορίου του Δήμου Καλαμάτας, το ΣΔΟΕ Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το ΙΚΑ Καλαμάτας και την Επιθεώρηση Εργασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο έλεγχος διενεργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου Δημήτρη Αδαμόπουλου «και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση παράνομου εμπορίου που συντελείται εκεί». Οπως αναφέρεται, κατασχέθηκαν από δύο πάγκους αντίγραφα επώνυμων ρούχων, καλλυντικών και οπτικών, τα οποία δεν διέθεταν παραστατικά-τιμολόγια αγοράς, ενώ διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή από τη μη παροχή αποδείξεων λιανικής, αλλά και παροχή ανασφάλιστης εργασίας. Βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και επιβλήθηκαν σημαντικά πρόστιμα.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους τους φορείς για τη συμβολή τους στην πάταξη του παραεμπορίου και βεβαιώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν καταδιώκει το υπαίθριο εμπόριο που λειτουργεί νόμιμα και πληρώνει τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει και το στεγασμένο εμπόριο.
Τέλος, ευχαριστεί «την ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας που με την παρουσίαση της απέτρεψε τη χειροδικία εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου».


NEWSLETTER