Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 22:00

Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ Αρκαδίας

Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 – 2020.
Τα προβλήματα που έχουμε είναι πολλά και σοβαρά. Η τιμή του λαδιού έχει κατρακυλήσει στο 1,90 € και ούτε ξέρουμε πού θα φτάσει. Οι αυξήσεις στα γεωργικά εφόδια και φάρμακα είναι μεγάλες, πράγμα που κάνει δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής όλων των αγροτικών προϊόντων. Οι εισφορές μας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΓΑ αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να  πληρώσουμε.  Ο νέος νόμος για τον ΕΛΓΑ δεν εξασφαλίζει αποζημιώσεις για τους παραγωγούς. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε καταχρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα και τα χαράτσια πέφτουν βροχή.
Εν τω μεταξύ, ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα έχει στόχο να δημιουργήσει συνεταιρισμούς στους οποίους δεν θα συμμετέχουν  μικροί και οι μεσαίοι αγρότες, αλλά μόνο λίγοι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα. Σε ό,τι δε αφορά στην νέα συνδικαλιστική οργάνωση, ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα «αγροτικό κίνημα» που θα συνδιαλέγεται αρμονικά με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και θα χρησιμοποιείται για την προώθηση  της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και για το χτύπημα των αγροτικών αγώνων.
Πρέπει να δώσουμε άμεση αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη, σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, η οποία πλήττει άγρια και τον αγροτικό κόσμο. Σ’ αυτό τον αγώνα να μην είμαστε μόνοι μας.  Καλούμε τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού να αγωνιστούν μαζί μας, γιατί έχουν συμφέρον από την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή της λαϊκής οικογένειας.
H Γραμματεία Αρκαδίας  της ΠΑΣΥ  καλεί όλους τους αγρότες και τους αγροτικούς συλλόγους του νομού να προχωρήσουμε:
Τη Δευτέρα, 23 Γενάρη, στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, στη Τρίπολη,  για το βαρύ χαράτσι για τ' ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ που επιβλήθηκε με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, να διεκδικήσουμε  ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.
Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, στις 11 το πρωί, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να  πραγματοποιήσουμε  μαχητική συγκέντρωση στη  ΔΕΗ στη Τρίπολη και στο Άστρος για τα χαράτσια και τις αυξήσεις στη ΔΕΗ.
Την Παρασκευή 27 Γενάρη,  ανοίγουμε τα διόδια στη Νεστάνη 4-7 το απόγευμα όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Από τη Γραμματεία της ΠΑΣΥ Αρκαδίας