Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 21:31

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας: Επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία του νοσοκομείου

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας: Επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία του νοσοκομείου

 

ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥ

Ασθενής στο Νοσοκομείο Σπάρτης ζήτησε αντικατάσταση του γιατρού του με άλλον και η διοίκηση συναίνεσε στο έγγραφο αίτημά του, σύμφωνα με ανάρτηση στο λακωνικό μπλογκ laconicorama.blogspot.com.
Από την πλευρά των γιατρών ωστόσο, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων- γίνεται λόγος για άνευ προηγουμένου συνεχόμενη λασπολογία από ανώνυμους σε βάρος του νοσοκομείου της λακωνικής πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα, στο εν λόγω μπλογκ υποστηρίζεται ότι «ασθενής του νοσοκομείου Σπάρτης, ο οποίος είναι, όπως φαίνεται, "ψυλλιασμένος πολίτης", έχοντας δεδομένο πρόβλημα που έχει να κάνει με τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ικανότητες συγκεκριμένου γιατρού του ΕΣΥ, με έγγραφό του, κάνοντας χρήση του νόμου 2071/92 για τα "δικαιώματα νοσοκομειακών ασθενών", αρνήθηκε τις υπηρεσίες του μέχρι τώρα θεράποντος γιατρού του. Μετά από αυτό, η διοίκηση του νοσοκομείου, άμεσα, αντικατέστησε τον γιατρό του, ενώ έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς τον "καταγγελλόμενο" γιατρό να μην "ξαναπλησιάσει" τον ασθενή».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης Νίκος Κουφός, σε επικοινωνία που είχε η «Ε» μαζί του, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα αιμοκαθαρόμενου ασθενούς να αλλάξει ο γιατρός που παρακολουθούσε τη διαδικασία - «αίτημα που η διοίκηση σεβάστηκε», όπως είπε ο Ν. Κουφός, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ωστόσο, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι το Νοσοκομείο Σπάρτης -τόσο το ιατρικό όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του- «έχουν γίνει στόχος ανωνύμων, υβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων». Και συνεχίζει:
«Με μια άνευ προηγουμένου λασπολογία επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία του νοσοκομείου, η επιστημονική επάρκεια του προσωπικού, το κύρος και η αξιοπρέπεια διευθυντών γιατρών. Η επιχειρούμενη απαξίωση του Γ.Ν. Σπάρτης, σε συνδυασμό με τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας -μέσω της δραματικής υποχρηματοδότησης-, στοχεύει στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Είναι προφανές ότι μέσω της συκοφάντησης των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου δημιουργείται πεδίο δράσης για διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές μονάδες».
Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση, η Ενωση τονίζει ότι «πέραν των ανωτέρω, η διασπορά τρόμου μέσω ψευδών στοιχείων, η δαιμονοποίηση ιατρικών πράξεων και η προσπάθεια "χρησιμοποίησης" ασθενών για ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Με αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, χαλκευμένη πληροφόρηση κι ένα υβρεολόγιο που ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας, γίνεται προσπάθεια δημιουργίας πανικού σε έναν χώρο τόσο ευαίσθητο όπως του νοσοκομείου».