Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 20:19

Ενώ η δημοτική αρχή Καλαμάτας κρατάει χαμηλούς τόνους, σκληρή ανακοίνωση ξενοδόχων για τη διακοπή του νερού

Γράφτηκε από την
Ενώ η δημοτική αρχή Καλαμάτας κρατάει χαμηλούς τόνους, σκληρή ανακοίνωση ξενοδόχων για τη διακοπή του νερού

Χαμηλούς τόνους, όπως έγινε φανερό, επιδιώκει να κρατήσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας γύρω από την ολοήμερη διακοπή νερού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές την Κυριακή της Αποκριάς, που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος σχετικά από την «Ε» χθες το μεσημέρι, αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχει ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Γιάννη Μπάκα - μη σχολιάζοντας τα περί υποβολής παραίτησης εκ μέρους του τελευταίου. Πρόσθεσε μόνο ότι ο αγωγός ήταν σε κατάσταση απαράδεκτη για μια σχετικά καινούργια υποδομή.
Την ίδια στιγμή όμως, με μια σκληρότατη ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας καταγγέλλει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου, σημειώνοντας ότι το περιστατικό αυτό αποτέλεσε «τη "χαριστική βολή" στην προβολή και προώθηση της πόλης μας για την οποία αγωνίζεται ο τουριστικός κλάδος».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων, από την εκτεταμένη διάρκεια της διακοπής του νερού προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα. «Η Καλαμάτα είχε σχεδόν 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία αυτό το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς, και τα παράπονα από τους επισκέπτες, οι ακυρώσεις και οι έκτακτες αναχωρήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η διακοπή, όπως είναι γνωστό, ξέφυγε από κάθε προγραμματισμό λόγω ιδιαίτερα εκτεταμένων βλαβών που διαπιστώθηκαν στον αγωγό κατά την πορεία των εργασιών - με συνέπεια η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης στην Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές να γίνει περί τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς την Καθαρή Δευτέρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Η Ενωση Ξενοδόχων στην ανακοίνωσή της, που υπογράφουν ο πρόεδρος Σπύρος Λαγωνικάκος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης, αναφέρει ειδικότερα:
«Η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μεσσηνίας, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της, καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καθώς και του υπευθύνου του Συνδέσμου Υδρευσης κ. Ιωάννη Μπάκα, για την ημερομηνία που επιλέχτηκε να γίνουν τεχνικές εργασίες στον αγωγό ύδρευσης, ώστε στην πόλη της Καλαμάτας να υπάρχει διακοπή νερού το εορταστικό τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.
Οι  ανευθυνο-υπεύθυνοι θα  έπρεπε να αναλογιστούν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία  βρίσκονται όλες οι τουριστικές - επισιτιστικές επιχειρήσεις της πόλης μας και να προβλέψουν τις συνέπειες που θα είχε αυτή η ενέργεια.
Η Καλαμάτα είχε σχεδόν 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία αυτό το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς, και τα παράπονα από τους επισκέπτες, οι ακυρώσεις και οι έκτακτες αναχωρήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη! Οι συνάδελφοί μας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να κατευνάσουν τις έντονες διαμαρτυρίες των επισκεπτών στα προβλήματα υγιεινής που δημιουργήθηκαν.
Η δυσφήμηση για την πόλη μας με αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια ήταν πρώτο θέμα σε πολλά blogs, σε αθηναϊκές και τοπικές εφημερίδες.
Τέλος, η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μεσσηνίας καλεί όλους τους "υπευθύνους" να καταλάβουν ότι εκτός από τα "χαράτσια", τις έκτακτες εισφορές και τους φόρους που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν οι ξενοδόχοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα τον τουρισμό, με αυτήν την ενέργειά τους έδωσαν τη χαριστική βολή στην προβολή και
προώθηση της πόλης μας για την οποία αγωνίζεται ο τουριστικός κλάδος».
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER