Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 11:30

Λουξεμβουργιανοί ζητούν δρόμο για το Αχλαδοχώρι

Γράφτηκε από την
Λουξεμβουργιανοί ζητούν δρόμο για το Αχλαδοχώρι

Με την "Ε" επικοινώνησε χθες ο κάτοικος Αχλαδαχωρίου Βασίλης Αθανασόπουλος, για να καταγγείλει πως η δημοτική αρχή Μεσσήνης αδιαφορεί για τα αιτήματα Λουξεμβουργιανών που θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα και να χτίσουν στην περιοχή. 

Οπως είπε μιλά ως εκπρόσωπος των 5 οικογενειών από το Λουξεμβούργο οι οποίοι κάλεσαν μετά το Πάσχα, στο περιθώριο εκδήλωσης στη Βελίκα, το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και του έθεσαν τα αιτήματά τους. Το κύριο αίτημά τους είναι να αποκατασταθεί ο χωμάτινος δρόμος που οδηγεί από το Πεταλίδι στο Αχλαδοχώρι και έχει υποστεί νεροφαγιές από τις βροχές του χειμώνα. Ομως -σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο- ο δήμαρχος τους είπε ότι δεν έχει τα χρήματα για να επισκευάσει το δρόμο. Είπε ακόμη ο κ. Αθανασόπουλος πως η μια οικογένεια χτίζει ήδη στην περιοχή (μεταξύ Αχλαδοχωρίου και Πεταλιδίου, πάνω από την παράνομη χωματερή) και προέτρεψε και τις άλλες οικογένειες να αγοράσουν και να χτίσουν εξοχικά. "Ζήτησαν να βελτιωθεί ο χωματόδρομος που οδηγεί από το Πεταλίδι στο Αχλαδοχώρι, γιατί ένας άλλος από το Καλαμάκι δεν εξυπηρετεί, κι αν δυνατόν να βρεθεί λύση με την ηλεκτροδότηση", ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι "η χωματερή έπρεπε να έχει κλείσει. Λειτουργεί παράνομα, κι ας έχουν πει ότι θα την κλείσουν". 

Είπε ακόμη ότι "υπάρχει και ένα άλλο θέμα στην περιοχή και αφορά τους σωλήνες ύδρευσης από αμίαντο, στο δίκτυο από Κουκάκι, Βλάση μέχρι πριν την Δάφνη". Και πρόσθεσε ότι "μετά το Δάρα οι σωλήνες είναι από αμίαντο και σπάζουν, ενώ το νερό καταλήγει σε δεξαμενή στο Ριζόμυλο, απ' όπου υδρεύονται Βελίκα, Ριζόμυλος και Καρποφόρα. Εχουμε ζητήσει στο δήμαρχο να αλλάξει τους σωλήνες, αλλά και πάλι η απάντηση ήταν ότι δεν έχει χρήματα".


NEWSLETTER