Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 22:38

Μεσσηνία: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία

Συνεχίζονται οι δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών των ξεριζωμένων οικογενειών από τον πόλεμο στην Ουκρανία από φορείς της Μεσσηνίας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη"

Τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους πρόσφυγες της Ουκρανίας, συγκεντρώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη" σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Βασιλιτσίου.
“Ενισχύουμε την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του "Χαμόγελου του Παιδιού"”, αναφέρει στο μήνυμά του ο σύλλογος.
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Βασιλιτσίου έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου.

ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Ν.Δ.

Είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, συγκεντρώνει η ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Ν.Δ. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Καλεί τα μέλη της και κάθε πολίτη που θέλουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και συγκεκριμένα: Κονσέρβες παντός τύπου, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη για παιδιά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, παξιμάδια.
Η συγκέντρωση όλων των ειδών γίνεται στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού
Καλαμάτας, καθημερινά έως και τις 14.30 αλλά και Τετάρτη απόγευμα 17.00-19.00, στα
γραφεία του Ε.Ε.Σ, Κεφάλα 5 (27210 87737 και 27210 88313).

ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας

Συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού για τον ουκρανικό λαό οργάνωσε η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας στο χώρο του πρώην ΤΕΙ και στην κεντρική πλατεία.
Σύμφωνα με τους φοιτητές: “Εν έτει 2022 γινόμαστε μάρτυρες της ρωσικής εισβολής στα εδάφη της γειτονικής της χώρας, της Ουκρανίας. Ηδη έχουν καταγραφεί οι πρώτοι θάνατοι αμάχων. Ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται αβοήθητος στο έλεος της επεκτατικής πολιτικής της Ρωσίας. Οι κάτοικοι της Ουκρανίας βρίσκονται εντός των καταφυγίων για να σωθούν, επιδιώκουν με κάθε πιθανό τρόπο να απομακρυνθούν από τη χώρα τους, από τη δουλειά τους, από συνθήκες και καταστάσεις που έχουν κοπιάσει όλη τους τη ζωή για να αποκτήσουν. Κύριος στόχος μας είναι η έμπρακτη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία, οι οποίοι λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας βιώνουν πρωτόγνωρες και τρομακτικές συνθήκες”.

(Φωτογραφία αρχείου)

 


NEWSLETTER