Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 08:03

Ανθρωποι, σκουπίδια και αρουραίοι στο δρόμο

Τεράστιο όγκο σκουπιδιών έβγαλαν υπάλληλοι του δήμου από σπίτι που έμενε ρακοσυλλέκτρια στο τέρμα της οδού Κανάρη. Εδώ και 10 μέρες, που αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι που της είχε νοικιάσει η Πρόνοια, μένει στο πεζοδρόμιο, στο τέρμα της οδού Κανάρη. Κοιμάται ανάμεσα στα χαρτόκουτα με τα υπάρχοντά της, πάνω σε μια κουβέρτα, αγκαλιά με το σκύλο της.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται πως η γειτονιά έχει γεμίσει αρουραίους και ψύλλους και ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας να αναλάβει δράση για να πάψει αυτή η κατάσταση, σε απόσταση μάλιστα αναπνοής από το λιμάνι της Καλαμάτας και την παραλιακή οδό.

Σύμφωνα με τους γείτονες, τα σκουπίδια και τα κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα που υπήρχαν στο σπίτι που έμενε, γέμισαν 9 φορτηγά του δήμου. Τώρα, προσπαθούν να βρουν τρόπο να την πείσουν να φύγει από το πεζοδρόμιο και να... μετακομίσει σε κάποιο άλλο σπίτι που της έχει βρει η Πρόνοια.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, κάτοικος της περιοχής, έχει αγανακτήσει. Εξηγεί πως αρουραίοι και ψύλλοι έχουν κάνει δραματική τη ζωή των κατοίκων στην περιοχή και αγανακτισμένη περιγράφει τις απίστευτες εικόνες που έζησαν οι περίοικοι τις τελευταίες ημέρες, καθώς απομακρύνονταν τα σκουπίδια με τα φορτηγά. Οπως εξηγεί, η ρακοσυλλέκτρια, νέα γυναίκα, αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι που της είχε νοικιάσει η Πρόνοια στη γειτονιά, καθώς είχε λήξει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Παρότι όμως γνωρίζει ότι η Πρόνοια της βρήκε άλλο σπίτι, εκείνη επιμένει να μένει στο απέναντι πεζοδρόμιο, ανάμεσα στα χαρτόκουτα και τα υπάρχοντά της. Τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας, επισημαίνει και ζητεί άμεσα να υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Νίκος Σταματόπουλος ζητεί από το δήμαρχο να κάνει έργα ουσίας και όχι βιτρίνας μόνο, τονίζοντας πως αυτή η άθλια εικόνα υπάρχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από τα έργα της οδού Φαρών. Οπως εξηγεί, πρόκειται για ένα σημείο της παραλιακής ζώνης, δίπλα στο λιμάνι, απ' όπου περνούν τουρίστες κι επισκέπτες, με συνέπεια τη δυσφήμιση της πόλης. Επεσήμανε πως η τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε, χρειάζεται και τη συμβολή όλων και φυσικά των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων, επισημαίνοντας πως στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει άμεσα να εξασφαλιστεί στέγη για τη γυναίκα και να καθαριστεί το πεζοδρόμιο.

Ο Μπλέντα Λούτα είναι από την Αλβανία και μένει με την οικογένειά του στην ίδια γειτονιά τα τελευταία 3 χρόνια. Οπως λέει η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς οι ψύλλοι και τα ποντίκια έχουν... καταλάβει τη γειτονιά. Τα τσιμπήματα μάλιστα από ψύλλους είναι ορατά στα ποδαράκια του παιδιού του και ζητεί άμεσα να γίνει κάτι για να καθαρίσει η γειτονιά. Οσο για την εικόνα της περιοχής, η όλη κατάσταση αποτελεί τέτοιο... αξιοθέατο που όπως λέει όλοι οι τουρίστες και οι ξένοι φωτογραφίζουν τα υπάρχοντα της γυναίκας στο πεζοδρόμιο. Και όπως ακόμα λέει, στη γειτονιά υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτήρια τα οποία  έχουν καταλάβει αλλοδαποί, που δεν τηρούν τους όρους υγιεινής.

Κ.Δ.