Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 19:48

Υποτροφίες σε 8 άπορους νέους Μεσσηνίους φοιτητές

Υποτροφίες σε 8 Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες φοιτητές θα χορηγήσει φέτος το Εκκλησιαστικό Ιδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Οι υποτροφίες θα δοθούν στους φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου, στο μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, μετά τη θεία λειτουργία.

 

Να σημειωθεί πως έχουν από το 2010 χορηγηθεί συνολικά 32 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να είναι υπότροφοι 29 φοιτητές και φοιτήτριες. Το ποσό που έχει διατεθεί από το Ιδρυμα ανέρχεται στα 330.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου αποφάσισε υπότροφοι φέτος να είναι -ανά κατηγορία- οι εξής: 

- Κατηγορία Α' (4 υποτροφίες) Ιδρύματα Τριτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου):

1. Μυρτώ Σαρρηγιάνη του Κωνσταντίνου, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2. Κωνσταντίνος Ζυγουράκης του Διονυσίου, φοιτητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. Ευθυμία Θάνου του Αθανασίου, φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

4. Νικολέττα Χατζή του Χρήστου, φοιτήτρια του Τμήματος  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

- Κατηγορία Β’ (2 υποτροφίες) Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

1. Σοφία Μανιάτη του Γεωργίου, φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής  Θεολογίας του Πανεπιστημίου  Αθηνών.

2. Ιωάννα Νικολακοπούλου του Βασιλείου, φοιτήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου  Αθηνών.

- Κατηγορία Γ’ (2 υποτροφίες) Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

1. Μαρία - Ηρώ Κολόζη του Νικολάου, φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

2. Σταματία Αργυροπούλου του Παναγιώτη, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με ανακοίνωση ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, προς: α) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας για την επί τετραετία σημαντική οικονομική βοήθεια, β) το Μανιατάκειον Ιδρυμα, οποίο ενισχύει ουσιαστικά την νεολαία της Μεσσηνίας, γ) τον επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για την μεγάλη οικονομική προσφορά του, δ) τον επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αρνόκουρο για την σημαντική οικονομική του βοήθεια, ε) τον κ. Ανδρέα Γ. Καρέλια για την σπουδαία οικονομική του βοήθεια, στ) τον κ. Ευστάθιο Γ. Καρέλια για την σπουδαία οικονομική προσφορά του, ζ) την κ. Βικτωρία Καρέλια για την μεγάλη οικονομική της βοήθεια και η) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι  οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.