Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 08:07

Πάνω από 550 οικογένειες στο Δημοτικό Παντοπωλείο

Πάνω από 550 οικογένειες στο Δημοτικό Παντοπωλείο

Ανοιχτό καθημερινά είναι πλέον το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας. Ετσι οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων που εξυπηρετούνται, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του παντοπωλείου, στο Βιοτεχνικό Πάρκο, καθημερινά από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. 

Να θυμίσουμε πως το Δημοτικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί πάνω από 550 οικογένειες, από τις οποίες τουλάχιστον 150 είναι πολυμελείς. 

Η δυνατότητα καθημερινής λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου δόθηκε μετά την πρόσληψη προσωπικού από το Δήμο Καλαμάτας μέσω του προγράμματος ΕΠΕΚΑ, το οποίο μαζί με τους εθελοντές προσφέρει τα μέγιστα στη λειτουργία του παντοπωλείου. Η εξυπηρέτηση των οικογενειών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους του παντοπωλείου γίνεται κάθε Πέμπτη.

Η Ελένη Σιγαλού, από το διοικητικό προσωπικό (ΕΠΕΚΑ) τόνισε μιλώντας μας τη μεγάλη συμβολή του ανώνυμου πολίτη στη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, όπως επίσης της Ιεράς Μητροπόλεως. Μεταξύ των σημαντικών χορηγών φέτος είναι ο ΟΠΑΠ -για μια ακόμα φορά-, η Costa Navarino και ο Ελληνορώσος μεγιστάνας Φιλάρετος Καλτσίδης. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η λειτουργία του παντοπωλείου στηρίζεται σταθερά από το Δήμο Καλαμάτας και στους πολίτες που δείχνουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε ρούχα, τρόφιμα αλλά και άλλα -μικρά κυρίως- αντικείμενα που έχει ανάγκη μια οικογένεια. Σημαντική είναι επίσης η προσφορά μέσω του "Ολοι μαζί μπορούμε".

Αυτή την περίοδο αρκετοί πολίτες προσφέρουν ελαιόλαδο περυσινής σοδειάς εν αναμονή της νέας παραγωγής. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία πως και φέτος θα ανταποκριθούν αρκετά ελαιοτριβεία της ευρύτερης περιοχής και θα διαθέσουν χώρο και δοχείο για τη συγκέντρωση ελαιολάδου από ελαιοπαραγωγούς για τις 550 οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.

ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Οσον αφορά στην υπόλοιπη δραστηριότητα σχετικά με το Δημοτικό Παντοπωλείο, οι εθελοντές διοργανώνουν ακόμα ένα παζάρι από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 5 του μηνός. Το "Bazaar αλληλεγγύης εθελοντών Δημοτικού Παντοπωλείου" θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Κ.Δ.