Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 21:34

"Ο γύρος του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο" το Σάββατο στην Καλαμάτα

Το Σάββατο, 16 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-CRITICAL MASS, θα παρουσιάσουμε το ταξίδι του Guim και της Anh, ῾Ὁ γύρος του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο῾῾, στο χώρο μας, στο πατινάζ, στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας!.

 

Λίγα λόγια για την παρουσίαση

 

Τον Ιούνιο του 2009  ο Guim Valls Teruel με το project του EBWT (Electric Bicycle World Tour)  ξεκίνησε το ποδηλατικό του ταξίδι από το Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου με στόχο να κάνει το γύρο του Κόσμου με το ηλεκτρικό του ποδήλατο και να καταλήξει στο Λονδίνο το 2012!!!

Ο στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να αναπτύξει και να ενθαρρύνει την περβαλλοντική ευαισθητοποίηση με το να προώθησει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης,οι οποίοι και χαρακτηρίζονται από το ελαχιστο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη, όπως είναι το ποδήλατο  και από την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή ενέργεια!.Ο πρώτος συνεργάτης στο εγχείρημα του Guim ήταν φυσικά το ηλεκτρικό του ποδἤλατο και μια φωτοβολταική πλακέττα, η οποία και τον αποδέσμευσε ολοκληρωτικά από την ανάγκη επαναφόρτισης του ποδήλατου. Αν και ο Guim ξεκίνησε μόνος του σε αυτήν την περιπέτεια, αφού έφτασε στο Βιετνάμ , γνωριστηκε με την δημοσιογράφο Thuy Anh Nguyen και ερωτευτήκαν. Ο Guim συνέχισε το ταξίδι του μέσα από την Καμπότζη, την Ταυλάνδη, την Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, Την Αυστραλία, αλλά........

δεν άντεξε και επέστρεψε στο Βιετνάμ, με σκοπό να παντρευτεί την Anh και να συνεχίσουν μαζί το.....γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο!!!!!!

 

Τώρα ο Guim και η Anh έχουν φτάσει στην  Ελλάδα, πέρασαν από την Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναυπλιο και έχουμε την χαρά να τους έχουμε κοντά μας αυτες τις μέρες , στην Καλαμάτα, όπου και θα παρουσιάσουν το ταξίδι τους, το Σάββατο, 9.30 μ.μ στο στέκι μας, στο χώρο του Πατινάζ, στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την παρουσίαση επισκεφτείτε  :

http://cyclistsofkalamata.blogspot.com/

http://www.electricbicycleworldtour.com/en/

 

 

 

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!!!

Θα υπάρχει και η δυνατότητα δοκιμής των ηλεκτρικών ποδηλάτων!