Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 22:03

Μέχρι 70% οι εκπτώσεις στα εμπορικά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μέχρι 70% οι εκπτώσεις στα εμπορικά της Καλαμάτας

Μέχρι το 70% φτάνουν οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας. Με τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, όπως είπαν έμποροι στην "Ε", οι εκπτώσεις έκαναν χθες πρεμιέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Είπαν επίσης ότι ο κόσμος θέλει να ψωνίσει αλλά δεν ξοδεύει χρήματα γιατί φοβάται τι θα του ξημερώσει. Και παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα τα περισσότερα καταστήματα δούλεψαν με προσφορές και εκπτωτικές τιμές, ο κόσμος περίμενε τις εκπτώσεις προσδοκώντας χαμηλότερες τιμές. 
Η Ευφροσύνη Νίκα είπε ότι "σαν κατάστημα ξεκινήσαμε με μειωμένες τιμές από τη Δευτέρα, ενώ και πιο πριν είχαμε προσφορές", ωστόσο -όπως σημείωσε- με την έναρξη των εκπτώσεων η κίνηση αυξήθηκε. "Ο κόσμος είχε κάνει έρευνα αγοράς και από χθες βλέπω ότι έρχονται αποφασισμένοι να αγοράσουν". Εξάλλου όπως επεσήμανε, παρά τις προσφορές την προηγούμενη περίοδο, "ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις για να βρει χαμηλότερες τιμές".
Η Φωτεινή Κυριακοπούλου σημείωσε ότι "προσωπικά ξεκινάω πάντα μια εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη πρεμιέρα των εκπτώσεων, προσφέροντας μειωμένες τιμές στις πελάτισσές μου". Και αυτό παρόλο που "όλοι περιμένουν την επίσημη έναρξη για να ψωνίσουν". Πάντως όπως είπε, "δεν περιμένουμε τόσο πολλή δουλειά, όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος θέλει να ψωνίσει, αλλά υπάρχει η αβεβαιότητα για το τι θα ξημερώσει και φοβάται να ξοδέψει".
Η Κλεοπάτρα Κουιμτζόγλου είπε ότι η πρώτη μέρα των  εκπτώσεων "ξεκίνησε πολύ χαλαρά. Περιμέναμε περισσότερη κίνηση με ποσοστά εκπτώσεων 60%". Πάντως ευελπιστεί ότι "μόλις ο κόσμος πληρωθεί το μισθό του, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα", ενώ σημείωσε ότι "στην Καλαμάτα οι εκπτώσεις ξεκίνησαν πολύ δυναμικά. Είμαι 23 χρόνια στο χώρο και πριν από 20 χρόνια έκπτωση 60% κάναμε μόνο αν μας είχαν μείνει 2-3 πράγματα και θέλαμε να τα διώξουμε". Πρόσθεσε επίσης ότι η ποιότητα των ρούχων "είναι πάρα πολύ καλή σε σύγκριση με τις τιμές τους". 
Η Ευαγγελία Φωτοπούλου είπε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές αν και "η κίνηση δεν είναι αυτή που θα 'πρεπε, αλλά η διαφορά είναι αισθητή σήμερα σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα". Εξάλλου όπως σημείωσε φέτος η τιμή της έκπτωσης στα παπούτσια κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 30% έως 50%, ενώ πέρυσι δεν ξεπερνούσε κατά μέσο όρο το 30%. Πρόσθεσε δε ότι "ο κόσμος τις περίμενε τις εκπτώσεις, πολλοί μάλιστα κοιτάνε και περσινά σχέδια", ενώ σημείωσε πως "ο κόσμος έχει τη διάθεση να ψωνίσει αρκεί να είναι φθηνά".
Η Βίλλυ Καποπούλου επεσήμανε ότι η κίνηση είχε ξεκινήσει δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων. "Κυρίως γιατί τα είδη μας δεν υπάρχουν πουθενά στην Καλαμάτα, τα ρούχα μας είναι εμπνευσμένα από παραμύθια, οπότε είναι κάτι το ξεχωριστό και τραβάει το ενδιαφέρον", σημείωσε.
Η Αννα Κατελάνου είπε ότι ο κόσμος κινήθηκε σήμερα στην αγορά "ρώτησε τιμές, σύγκρινε και έψαξε τις διαφορές στην τιμή πριν και μετά την έκπτωση". Βέβαια, σημείωσε, ήδη ο κόσμος είχε κάνει έρευνα αγοράς πριν την πρεμιέρα των εκπτώσεων, και "είχε ψωνίσει και στις προσφορές".
Η Μαρία Κοσμά είπε ότι οι πρώτες ενδείξεις "είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύω ότι τα παπουτσάκια των παιδιών έχουν ταλαιπωρηθεί και χρειάζονται ανανέωση, οπότε οι γονείς θα έρθουν να ψωνίσουν". Εξάλλου όπως είπε είμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, επομένως η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ενώ "από δω και πέρα θα γίνουν γάμοι και βαφτίσεις οπότε περιμένουμε ότι θα αυξηθεί και η δική μας η δουλειά".
Η Κατερίνα Ζ. είπε ότι "με την επίσημη πρεμιέρα των εκπτώσεων η κίνηση ανέβηκε", αν και όπως σημείωσε "ο κόσμος ψώνισε και στο 10ήμερο προσφορών που είχαμε βάλει" . Επεσήμανε δε ότι πολλοί είναι που περιμένουν να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις προκειμένου "να αγοράσουν κάτι σε καλή ποιότητα, από το να πάρουν πράγματα φθηνότερα και όχι τόσο καλά".


NEWSLETTER