Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 01:02

Ηρεμη διαμαρτυρία των ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ηρεμη διαμαρτυρία των  ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Δείγμα γραφής έδωσαν χθες το μεσημέρι οι Μεσσήνιοι ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου συγκεντρώθηκαν με μοναδικό σκοπό να ενημερώσουν -για την αντίδρασή τους στην πρόταση Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος- τους τουρίστες που έφθαναν εκείνη την ώρα με πτήσεις τσάρτερ από το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, άνθρωποι των σωματείων ταξί του νομού μας στάθηκαν στην πύλη του αερολιμένα και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια -στα αγγλικά- στους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων που έφευγαν από το αεροδρόμιο.

Ανάλογη πρακτική εφαρμόστηκε και με τα λεωφορεία των τουριστικών πρακτορείων, τα οποία οι ταξιτζήδες σταματούσαν στην πύλη, εκπρόσωποί τους έμπαιναν σε αυτά και διένειμαν στους τουρίστες το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας Γιώργος Παπαδέας, η χθεσινή μορφή διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας περιλαμβάνεται στην απόφαση που πάρθηκε σε παμπελοποννησιακή συνάντηση των προέδρων των σωματείων, στην Τρίπολη.

Εξήγησε ότι οι ακραίες συμπεριφορές, από κάθε πλευρά, δημιουργούν αρνητική εικόνα και ακυρώνουν το δίκιο -όπως είπε- των αιτημάτων του κλάδου των ταξί.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, είπε, καθώς αύριο αναμένουν τη συζήτηση της απελευθέρωσης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Για την ίδια ημέρα, έγινε γνωστό ότι προετοιμαζόταν η «απελευθέρωση» των σταθμών διοδίων στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Αλλοι συνάδελφοί του, μιλώντας χθες στην «Ε», υποστήριζαν ότι η εικόνα που «περνούν» τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης για τον αγώνα των ταξιτζήδων εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ορισμένες ακραίες συμπεριφορές, ενώ δράσεις όπως η χθεσινή υποβαθμίζονται ή δεν προβάλλονται καθόλου.


NEWSLETTER