Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 14:19

Βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην Καλαμάτα

Βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην Καλαμάτα

Ημερίδα επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής, Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και θέμα «Επιστημονική κατάρτιση και ψυχική ευημερία του εκπαιδευτικού» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας το Σάββατο 17 Ιουνίου στο σχολείο (Πάροδος Αγίων Αναργύρων, 27210 29567, mail@7gym-kalam.mes.sch.gr). 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιλέξουν από κάθε κύκλο σεμιναρίων το σεμινάριο που θέλουν να παρακολουθήσουν, αφού τα σεμινάρια με την ίδια θεματική, υλοποιούνται ταυτόχρονα. Στη λήξη της ημερίδας θα δοθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά της ημερίδας σε όλους τους συμμετέχοντες. 

Πρόγραμμα Σαββάτου 17/6: 9.30 π.μ. εγγραφές, 10 π.μ. ο 1ος Κύκλος Σεμιναρίων (Διδακτική), 11.30 ο 2ος Κύκλος Σεμιναρίων (Νέες Τεχνολογίες), 1 μ.μ. ο 3ος Κύκλος Σεμιναρίων (Παιδαγωγικά), 2.30 ο 4ος Κύκλος Σεμιναρίων (Συμβουλευτική Ψυχολογία).

1ος Κύκλος: Σεμινάρια Διδακτικής 10 π.μ.: Σεμινάριο 1: "Η διδασκαλία της Ιστορίας με την αρωγή της Λογοτεχνίας και της Τεχνολογίας" (και για ΠΕ70), Χαρά Νικολακοπούλου. Σεμινάριο 2:  "Διδακτική Ιστορίας και συγκρότηση ομάδων: προβλήματα κατά τη διδακτική πράξη" (και για ΠΕ70) Γιάννης Καρακατσιάνης. Σεμινάριο 3: «Το παιχνίδι στη ξένη γλώσσα: πως να κάνουμε μάθημα μέσω ενός παιχνιδιού στην προσχολική ηλικία» Αλεξάνδρα - Γεωργία Στεφανοπούλου.

2ος Κύκλος: Σεμινάρια Νέων Τεχνολογιών 11.30 π.μ.: Σεμινάριο 1: "Επεξεργασία ήχου για εφαρμογές πολυμέσων" δρ. Γεώργιος Νόκας. Σεμινάριο 2: "Εξοικείωση των μαθητών με την παραγωγή γραπτού λόγου και παράλληλη ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής τους σκέψης μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος Storybird" Ηλέκτρα Γεωργιάδη. 

3ος Κύκλος: Σεμινάρια Παιδαγωγικής 1 μ.μ..: Σεμινάριο 1: "Διαπολιτισμική διαμεσολάβηση στο σχολικό περιβάλλον: ο εκπαιδευτικός ως Διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής» δρ. Βασιλική Πανταζή. Σεμινάριο 2: « Νεανική παραβατικότητα: μορφές, αίτια και τρόποι αντιμετώπισης. Ο σημαντικός ρόλος του εκπαιδευτικού» Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη. Σεμινάριο 3: «Πρόγραμμα Erasmus +  στην πράξη: Αξίζει να εμπλακεί κανείς; Δυσκολίες και οφέλη από την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος» Αποστόλης Ασημακόπουλος, Ουρανία Σκλήκα. 4ος Κύκλος: Σεμινάρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας 2.30 π.μ. Σεμινάριο 1: «Ο εκφοβισμός (bullying) στον χώρο εργασίας και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία» Γιώτα Παπαγεωργίου. Σεμινάριο 2: «Τι είναι η διεκδικητική συμπεριφορά;» Καρόλα Folle – Αλέπη.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2017. Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 20 ευρώ για ετήσια συνδρομή 2017 ή το ποσό των 15 ευρώ για την παρακολούθηση της ημερίδας και το ποσό των 10 ευρώ οι φοιτητές για ετήσια συνδρομή ή για την παρακολούθηση της ημερίδας. 

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210 8321879 ή με επιστολή (όχι συστημένη), στη διεύθυνση Εντζη Κουτσουδάκη, Αγ. Δημητρίου Οπλων 54, Τ.Κ. 10445 ή (κατά προτίμηση) με e-mail στο  info@pasykaga.gr. Για πληροφορίες και εγγραφές: 6937-353626, 6937-353624, 6937-353622, καθημερινά 6 - 9 μ.μ.