Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 01:04

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β') για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι μαθητές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους από τις 10 Φεβρουαρίου.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των γενικών λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα εξάλλου με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β).
Η προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.
Οσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων γενικών λυκείων επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο γενικό λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας.
Τετάρτη 23 Μαΐου Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία γενικής παιδείας.
Παρασκευή 25 Μαΐου Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.
Δευτέρα 28 Μαΐου Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης, _Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.
Τετάρτη 30 Μαΐου Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής, Χημεία, Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Παρασκευή 1η Ιουνίου Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Τρίτη 5 Ιουνίου Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Η εξέταση ξεκινά στις 8.30.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις 3 ώρες.