Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 14:02

Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Περισσότερα χρήσιμα στοιχεία για τις εγγραφές έδωσαν χτες το πρωί οι καθηγητές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2018 - 2019, στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. της Παραλίας (Ρήγα Φεραίου και Κρήτης).

Φέτος οι εγγραφές ξεκινούν νωρίτερα και οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής - δήλωση προτίμησης, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έως την 31η Μαΐου στις 2 μ.μ.

Στο σχολείο θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 8 ειδικότητες: Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Μηχανολογίας με ειδικότητες: 1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, 2.Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, 3.Τεχνικός Οχημάτων. Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών με ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων. Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης. Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα: Συντήρηση Εργων Τέχνης

Η φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια. Το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο λειτουργίας και υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα προγράμματα διδασκαλίας περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας με εργαστηριακές ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε ειδικά εξοπλισμένα εργαστήρια. Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται: α) απολυτήριο λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου) και β) πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Οσοι κατέχουν απολυτήριο λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας με επιπλέον μειωμένο ωράριο. Οσοι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ. θέλουν να παρακολουθήσουν άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα, γράφονται στη Γ’ τάξη. Υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με ειδικές πανελλήνιες εξετάσεις. Με προαιρετική φοίτηση στο μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας, οδηγείται κανείς στην απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5. Για άλλες πληροφορίες: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr, mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr, Facebook: epalekal, Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, 18.10 έως 21.50, τηλ. 27210 25807, 6945-975448.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο διευθυντής Γιώργος Κουρούπης και οι εκπαιδευτικοί Κασσιανή Κατσογιάννη, Ολγα Καρακωνσταντίνου, Γιώργος Βασιλόπουλος. Για την εγγραφή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του taxisnet είτε του μαθητή είτε του κηδεμόνα. Για την οριστικοποίηση της αίτησης πρέπει κανείς να περάσει και από το σχολείο. Στο σχολείο μπορεί επίσης κανείς να ζητήσει βοήθεια, αν αντιμετωπίζει δυσκολία με την ηλεκτρονική αίτηση.

Γ.Σαρ.