Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 17:26

Μεσσηνία: Επιλέγουν σχολές και σχεδιάζουν το μέλλον τους (φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Επιλέγουν σχολές και σχεδιάζουν το μέλλον τους (φωτογραφίες)

Σε διαδικασία σχεδιασμού του μέλλοντός τους μέσω της συμπλήρωσης μηχανογραφικών και επιλογής των σχολών τους βρίσκονται χιλιάδες μαθητές μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα 18.435 μόρια, που συγκέντρωσε ο Αλέξανδρος Νικητόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, τον βρίσκουν απόλυτα ικανοποιημένο και πλέον μπορεί να βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία την εισαγωγή του σε μία από τις Ιατρικές ή Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας.

Αισιόδοξη και η Μαρία Σπυροπούλου από το Λύκειο Θουρίας, η οποία έχει στόχο τις Οικονομικές Σχολές έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 17.412 μόρια.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίδοσή του και αρκετά ασφαλής για την εισαγωγή του στην σχολή πρώτης προτίμησής του, την Πληροφορική του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, εμφανίστηκε και ο Ηλίας Λιαράκος από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Συγκέντρωσε 17.335 μόρια και μιλώντας στην “Ε” είπε πως έδωσε από την πλευρά του ιδιαίτερη βάση στα Μαθηματικά, καθώς ήταν βασικό μάθημα για το πεδίο, που ακολουθούσε.

Μία θέση στο τμήμα που εξαρχής είχε βάλει ως στόχο, αυτό της Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, εξασφαλίζει ουσιαστικά η Ελένη Σαμαρτζή από το Γενικό Λύκειο Χώρας με 17.000 μόρια. Οπως λέει, παρότι το μάθημα των Αρχαίων την δυσκόλεψε σχετικά με τα υπόλοιπα, είναι πολύ ευχαριστημένη από τη βαθμολογία της αλλά και την απόδοσή της γενικότερα, αφού το διάβασμά της που εμπεριείχε τακτικό αλλά όχι κουραστικό πλάνο, της έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα.

Από το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης η Κατερίνα Βαλαβάνη συγκέντρωσε 15.333 μόρια και έχει ως στόχο της τη Σχολή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στην Πάτρα ή στα Ιωάννινα. Οπως δήλωσε, το μάθημα που τα πήγε ιδιαίτερα καλά ήταν τα Λατινικά, ενώ αυτό που την δυσκόλεψε ήταν η Ιστορία.

Από το ίδιο σχολείο η Μαρία Τσερρίκου με 14.280 μόρια στοχεύει να περάσει στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. “Το μάθημα που μου προκάλεσε απογοήτευση βλέποντας τα αποτελέσματα ήταν τα Μαθηματικά, καθώς περίμενα να τα πάω καλύτερα. Ωστόσο, το διάβασμα μιας ολόκληρης χρονιάς απέδωσε και έτσι το τέλος της σχολικής περιόδου με βρίσκει ικανοποιημένη” σημείωσε η ίδια.

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πλεμμένος - Τάσος Ανδρικόπουλος