Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 16:29

Υψηλές βαθμολογίες Μεσσήνιων μαθητών

Γράφτηκε από την
Υψηλές βαθμολογίες Μεσσήνιων μαθητών

Πολύ υψηλές βαθμολογίες πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας, μετά από τις κοπιώδεις προσπάθειές τους, που κράτησαν όλη τη χρονιά.

Οι καλές βάσεις, η συγκέντρωση και η επιμονή ήταν τα στοιχεία που τους έκαναν πιο δυνατούς τόσο στις εξετάσεις αυτές, όσο και στο χαρακτήρα τους.

Η Κωνσταντίνα Δημακάκου από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 19.157 μόρια και πρώτη της επιλογή θα είναι η Ιατρική Αθήνας. Της αρέσει γιατί αυτό το επάγγελμα πιστεύει ότι είναι το μόνο που της ταιριάζει. Τα τελευταία χρόνια κατέληξε σε αυτή την απόφαση, γιατί πιστεύει πως στο χώρο υπάρχουν πολλές προοπτικές και κυρίως γιατί θέλει να ασχοληθεί με την έρευνα. “Ηταν δύσκολο να τα καταφέρουμε, είχε πολλές δυσκολίες η χρονιά, όχι μόνο όσον αφορά το διάβασμα, αλλά και στο ότι όλοι άλλαζαν γύρω μου ως άνθρωποι, μεταξύ τους και εγώ. Επρεπε λοιπόν να προσαρμοστώ σε αυτά τα νέα δεδομένα” εξήγησε.

Ο Αριστομένης Κουμπανάκης από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 18.800 μόρια στη θετική κατεύθυνση. Θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες τι θα δηλώσει, με βάση τι του αρέσει, αλλά και με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση. Από τη χρονιά που πέρασε θα θυμάται τις φιλίες που έκανε, γιατί ήταν πολύ σημαντικές, καθώς οι φίλοι τον στήριξαν στην προσπάθειά του. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι καθηγητές του.

Η Ναταλία Πουλακίδα από το 4ο Λύκειο συγκέντρωσε 19.097 μόρια στο 4ο πεδίο. Πρώτη της επιλογή θα είναι το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΟΠΑ), αφού η κλίση της είναι στα μαθήματα της Οικονομίας. Κατέβαλε αρκετή προσπάθεια από μικρή ηλικία, ενώ είχε πολλά χόμπι, τα οποία όμως αναγκάστηκε να σταματήσει στο λύκειο. Τώρα ενδέχεται να τα συνεχίσει, αφού τα δύσκολα πέρασαν.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος από το 4ο Λύκειο με 18.656 μόρια θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων στην Αθήνα. Η τελική του απόφαση θα παρθεί μετά από ενημέρωση για όλες τις σχολές και τα μαθήματά τους. Του είχαν λείψει όλη τη χρονιά τα σπορ και οι έξοδοι με τους φίλους, έτσι τώρα θέλει να απολαύσει αυτό το καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 17.972 μόρια και πρώτη του επιλογή θα είναι η Νομική Θεσσαλονίκης, καθώς θέλει να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο κλάδο. Οπως ο ίδιος λέει, αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά, αφού απαιτούσε περισσότερο διάβασμα. Μάλιστα, λόγω των πολλών μαθημάτων σταμάτησε το γυμναστήριο, όμως στο εξής έχει σκοπό να... επανορθώσει.

Ο Νίκος Πόπορης από το Λύκειο Πύλου συγκέντρωσε 18.572 μόρια στο 2ο πεδίο. "Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες και να αφήσω το όνομά μου μέσα από τη δουλειά μου, γι' αυτό και η πρώτη μου επιλογή είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ιδιαίτερα αυτή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ενδιαφέρομαι τόσο για πανεπιστημιακή καριέρα όσο και για να ασκήσω το επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πλέον ξεκουράζομαι καθώς με περιμένει δύσκολη χρονιά αφού, όπως έχω ακούσει, η σχολή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με το μπάσκετ το οποίο παράτησα για χάρη του διαβάσματος" δηλώνει στην "Ε".

H Ευγενία Θεοδωροπούλου από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας είχε μια μεγάλη επιτυχία. Είναι 49 ετών και φέτος έδωσε πανελλαδικές για δεύτερη φορά. Εχει τελειώσει γενικό λύκειο στα μαθητικά της χρόνια και πέρυσι πήγε στο ΕΠΑΛ γιατί της αρέσει η Νοσηλευτική. Εκανε μαθήματα ειδικότητας από τη Β’ λυκείου και δοκιμάστηκε και στις εξετάσεις. Συγκέντρωσε 16.350 μόρια και μπαίνει στη σχολή που θέλει, τη Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Σπάρτης, αλλά και σε άλλες σχολές. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, το ένα στη Β’ λυκείου και το άλλο σπουδαστή σε ιδιωτική σχολή. "Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ, γιατί ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, ειδικά εκείνους της ειδικότητας, την Ελένη Λατσάρα και το Νίκο Οικονόμου. Ηταν δίπλα όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους μας. Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου και από τους καθηγητές. Είχα αγάπη, καθοδήγηση. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια, ειδικά τα Σαββατοκύριακα για το διάβασμα. Θα συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρό μου, θα κάνω ό,τι μπορώ" έχει να πει η Ευγενία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Από το παραπάνω κείμενο λείπουν αρκετά ονόματα και επιτυχίες αποφοίτων, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, που καθιστά δύσκολη τη γνωστοποίηση στοιχείων από τα σχολεία. Για το λόγο αυτό, αν κάποιος μαθητής θέλει να συμπεριληφθεί στα επόμενα ρεπορτάζ το όνομα και η επίδοσή του, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε”, αφού το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σχολεία της Μεσσηνίας.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER