Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 18:52

Μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην “Ε”

Γράφτηκε από την
Μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην “Ε”

 

Τις εγκαταστάσεις της “Ε” και του eleftheriaonline.gr επισκέφθηκαν την Παρασκευή μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγιναν στα πλαίσια εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος, με την ονομασία "Η Δημόσια Ιστορία πάει ... σχολείο”. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να διερευνηθούν η διάχυση και οι αποτυπώσεις της ιστορίας στο δημόσιο χώρο, όπως στα μουσεία, το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, τον κινηματογράφο.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γεωργία Παπαθανασοπούλου και Γιώργο Σερεμετάκη, ενημερώθηκαν από τον αρχισυντάκτη του eleftheriaonline.gr Δημήτρη Πλεμμένο για όλα τα στάδια έκδοσης της εφημερίδας, ενώ ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης, που επί χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης της “Ε” έκανε μία αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, και στον τρόπο, που μέσα από αυτόν κατά καιρούς παρουσιάστηκαν ιστορικά γεγονότα σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές Μελία Σκουριά, Στέλιος Πράττης, Παναγιώτης Σιωράς, Εύα Τσόκα και Παναγιώτης Φουρνέλλας παρουσίασαν στους συμμαθητές τους εργασία για την ιστορία του ελληνικού Τύπου και την εξέλιξή του στο χρόνο.


NEWSLETTER