Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 17:12

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών με τον καθηγητή Γενετικής Μαν. Δερμιτζάκη

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών με τον καθηγητή Γενετικής Μαν. Δερμιτζάκη

Τον καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη «φιλοξένησαν» χθες διαδικτυακά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ο κ. Δερμιτζάκης είναι διευθυντής του Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 και καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Είναι μέλος των Εκτελεστικών Συμβουλίων του Swiss Personalize Health Network (SPHN) και του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής στη Γενεύη, μέλος του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής, καθώς και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας που έχει στόχο την αναβάθμιση του ερευνητικού ιστού της χώρας μας.
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συνομίλησαν με τον κ. Δερμιτζάκη για θέματα σχετικά με τις σπουδές του, το αντικείμενο των ερευνών του και την ακαδημαϊκή του πορεία. Συζήτησαν για το θέμα των ημερών, την πανδημία, για το πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Μίλησε στα παιδιά για τα φάρμακα που ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και για την διαδικασία που απαιτείται για την παραγωγή ενός ασφαλούς εμβολίου. Ο καθηγητής τόνισε στους μαθητές τη σημασία της ατομικής ευθύνης, το ότι όλοι μας πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, μέσω των οποίων προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
O καθηγητής μίλησε στα παιδιά πολύ ανθρώπινα, αναφέροντάς τους προσωπικά του βιώματα από την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο και τις σπουδές του. Ηταν πολύ ζεστός και ανθρώπινος.
Ο κ. Δερμιτζάκης είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και ένα θετικό πρότυπο για τους νέους, καθώς αναδεικνύει μέσα από το έργο του την ιδιαίτερη αξία των πνευματικών ενασχολήσεων αλλά και τον συνεχή αγώνα που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας.


NEWSLETTER