Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:10

Συμπόσιο για Αρχαιολογική Ερευνα και Νέες Τεχνολογίες στην Καλαμάτα

Συμπόσιο για Αρχαιολογική Ερευνα και Νέες Τεχνολογίες στην Καλαμάτα

 

Με επιτυχία διεξήχθη το 6ο Συμπόσιο “ARCH_RNT Αρχαιολογική Ερευνα και Νέες Τεχνολογίες” που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο “Νικόλαος Πολίτης” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως 32 πρωτότυπες εργασίες με θεματικές από τον χώρο του πολιτισμού, και συγκεκριμένα της Αρχαιομετρίας, των Γεωφυσικών Επιστημών και των Ψηφιακών Εφαρμογών.

Τις εργασίες του συμποσίου παρακολούθησαν και οι νέοι φοιτητές του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού Cult-Tech, που ξεκίνησε διά ζώσης αυτή την εβδομάδα. Το συμπόσιο, που διοργανώνεται ανά δύο χρόνια από το εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 6ο κατά σειρά από το 2010, προβάλλει καινοτόμες ερευνητικές εργασίες στον πολιτισμό και αποτελεί θεσμό για τις Πολιτισμικές Σπουδές, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την πόλη της Καλαμάτας.

Το συμπόσιο είναι συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και φέτος διεξήχθη τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την Covid-19.