Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 09:50

Φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας

Φασιστικά συνθήματα στους τοίχους  του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας

Φασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας έσβησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

«Μόλις λίγες μέρες μετά την καταδίκη και από την ελληνική δικαιοσύνη των ναζιστών ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι τόσο το θράσος τους που μέσα στη νύχτα, όπως συνηθίζουν, γέμισαν σβάστικες το σχολείο μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Δεν είναι η πρώτη φορά! Το έχουν ξανακάνει και εννοείται ότι ο σύλλογός μας και σήμερα και τότε άμεσα έσβησε τα φασιστικά, γεμάτα μίσος συνθήματα. Κάποιοι ας το πάρουν απόφαση ότι δε φοβόμαστε και, όσο κι αν προσπαθούν για το αντίθετο, ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό προσπαθούμε, πάρα τα τόσα πολλά προβλήματα, να έχουμε ένα σχολείο που θα κυριαρχεί το χαμόγελο, η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. 

Γιατί στο σχολείο μας δεν έχει ούτε Ελληνες, ούτε ξένους! Ούτε άριστους, ούτε μέτριους μαθητές! Στο σχολείο μας έχει μόνο παιδιά! Ας το πάρουν, λοιπόν, απόφαση ότι εδώ "κακιά μπογιά δεν πιάνει"!».