Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 10:07

Εξόρμηση του ΕΟΣ Καλαμάτας σε Μπίλιοβο - Κοσκάραγα

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση του ΕΟΣ Καλαμάτας σε Μπίλιοβο - Κοσκάραγα

Eξόρμηση στις περιοχές Μπίλιοβο - Κοσκάραγα διοργανώνει αύριο Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

 

Το Μπίλιοβο συνδέει τους οικισμούς Σωτηριάνικα με Αλτομιρά και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα καλντερίμια της Ελλάδας. Το φαράγγι της Κοσκάρακας είναι ένα μνημείο της φύσης και του Ταϋγέτου, ένα φαράγγι που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από αντίστοιχα, σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος, το πιο όμορφο στην οροσειρά του Ταϋγέτου. Ξεκινά ακριβώς από την καρδιά του βουνού κάτω από τους πρόποδες του Χαλασμένου όρους και μετά από πολλά χιλιόμετρα πορείας, διασχίζοντας μερικά από τα πιο δυσπρόσιτα μέρη, καταλήγει στην παραλία της Σάνταβας. Στο πάνω τμήμα του είναι περισσότερο γνωστό ως Ρίντομο, ενώ μετά το Πηγαδιώτικο γεφύρι επικρατεί η ονομασία «Κοσκάραγα».

Η εξόρμηση θα ξεκινά από το χωριό Σωτηριάνικα, θα ανεβαίνει μέσω Μπίλιοβου στα Αλτομιρά και από εκεί θα συνεχίζει μέσα στην Κοσκάρακα (από το ύψος των Αλτομιρών) ως το παλιό γεφύρι και από εκεί πάλι στα Σωτηριάνικα. Θα υπάρχουν 2 εναλλακτικές διαδρομές: η πρώτη από Σωτηριάνικα στα Αλτομιρά (μέσω Μπίλιοβου) και επιστροφή από την ίδια διαδρομή (ώρες πορείας περίπου 4, βαθμός δυσκολίας +) και η δεύτερη από Σωτηριάνικα στα Αλτομιρά, στο φαράγγι Κοσκάρακας και επιστροφή από παλιό γεφύρι (ώρες πορείας περίπου 8, βαθμός δυσκολίας ++).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού: Ανατολικό Κέντρο, νότια Τέντας, τηλ. 27210 97733 (μετά τις 9 το βράδυ) και στα 6977-716580, 6944-574797. 


NEWSLETTER