Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 17:50

Μάσκες και self tests από την τοπική αυτοδιοίκηση ζητεί η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Μάσκες και self tests από την τοπική αυτοδιοίκηση ζητεί η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεσσηνίας

Παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης και προμήθεια σε μάσκες και self tests ζητεί η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα η επιστολή των γονέων αναφέρει: “Η εμφάνιση της πανδημίας πριν περίπου 2 χρόνια, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες στην καθημερινότητά μας, έχει επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό όλων μας κατά πολύ. Εκτός από τις γνωστές σε όλους οικονομικές συνέπειες (περικοπές, αναστολές, μαγαζιά χωρίς δουλειά, ανεργία, αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος κ.ά.), οι νέοι γονείς έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ για να μπορέσουν να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά με προϊόντα ατομικής προστασίας (μάσκες, μοριακά tests, αντισηπτικά κ.ά.). Ειδικά το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της πανδημίας, οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν. Ολο το προηγούμενο διάστημα η Ενωση με τα μέσα που είχε διεκδικούσε, εκτός των άλλων, τη δωρεάν χορήγηση των προϊόντων ατομικής προστασίας στους μαθητές μας από την πολιτεία.

Δυστυχώς το μόνο που παρείχε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ήταν 2 μάσκες για κάθε μαθητή (και όλοι μας θυμόμαστε με τον τρόπο που έγινε). Σε αυτήν την κατάσταση η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει θεατής! Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να σταθεί δίπλα σε όλους τους γονείς και να αναλάβει να προμηθεύσει όλα τα σχολεία της πόλης μας με μάσκες ειδικής προστασίας καθώς και με όσα επιπλέον self tests απαιτούνται σε περίπτωση κρουσμάτων σε κάθε τμήμα, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των μαθητών μας για όλο το επόμενο διάστημα. Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την οικονομική “ανακούφιση” που θα επιφέρει στους γονείς της πόλης μας, θα είναι και δείγμα έμπρακτης αλληλεγγύης, σε σχέση με την ανυπαρξία των πολλών αυτονόητων που θα έπρεπε να κάνει η κεντρική διοίκηση. Η Ενωση ευελπιστεί πως θα εισακουστεί η παραπάνω πρότασή της και το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης της πόλης (δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης, πρόεδροι σχολικών επιτροπών κ.ά.), έτσι ώστε να πιέσει να ληφθεί αυτή η απόφαση όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς και να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, ώστε το αποτέλεσμα για τη σχολική κοινότητα να είναι πάντα με θετικό πρόσημο”.


NEWSLETTER