Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 09:03

Υποτροφίες στα Πανεπιστήμια Λόουελ και Μίντλεσεξ για φοιτητές από Καλαμάτα (βίντεο)

Υποτροφίες στα Πανεπιστήμια Λόουελ και Μίντλεσεξ για φοιτητές από Καλαμάτα (βίντεο)

Η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Λόουελ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ αποδίδει καρπούς, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι από τους φορείς του Λόουελ ανακοινώθηκε η χορηγία υποτροφιών στα Πανεπιστήμια του Λόουελ και του Μίντλεσεξ, για φοιτητές από την Καλαμάτα. Πρόκειται για εκπαιδευτικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους. Λεπτομέρειες για την χορηγία των υποτροφιών αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακόμα, πληροφόρησε πως εντός του 2023 (Μάιο ή Ιούνιο) αναμένεται στην Καλαμάτα επιχειρηματική αποστολή από το Λόουελ, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης για επενδύσεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο κ. Βασιλόπουλος, επίσης, είπε ότι την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Λόουελ, παρουσία των μελών του Δ.Σ. κι εκπροσώπων της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας και φορέων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το ταξίδι της αποστολής του Λόουελ στην Καλαμάτα, καθώς και οι περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Στην ίδια εκδήλωση αναγνώστηκε και μήνυμα του δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.