Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 07:52

"Παγίδες" για τα παιδιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

"Παγίδες" για τα παιδιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Επικίνδυνες "παγίδες" για τα παιδιά υπάρχουν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ενώ η γενικότερη εικόνα του είναι άθλια, λόγω της έλλειψης φροντίδας από το Δήμο Καλαμάτας. Επικίνδυνα για τα παιδιά είναι ακόμα και ορισμένα παιχνίδια στις παιδικές χαρές του πάρκου, καθώς τα ξύλα έχουν σαπίσει. Σε μια περίπτωση το γεφυράκι που συνδέει δύο παιχνίδια έχει καταστραφεί, με συνέπεια τα παιδιά είτε να απογοητεύονται, είτε να... ακροβατούν. 

Κίνδυνοι υπάρχουν σε κάθε σημείο του πάρκου και πέρα από τις παιδικές χαρές, καθώς ανάμεσα στο χορτάρι είναι κρυμμένα σίδερα που χρησιμεύουν στο πότισμα του γρασιδιού, ενώ πολλά φρεάτια δεν έχουν καπάκια κι έχουν... εξαφανιστεί προστατευτικά στηθαία.

Οσον αφορά στη γενικότερη εικόνα του πάρκου, οι ράγες κάτω από τα σταθμευμένα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, κάποιες λίμνες έχουν βαλτώσει, υπάρχουν παντού ακαθαρσίες σκύλων, ενώ οι "ανήσυχοι" νέοι εκτονώνονται μουντζουρώνοντας κάθε διαθέσιμη επιφάνεια στο πάρκο. 

Η όλη εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο αποδεικνύει πως η όποια προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας είναι αποσπασματική και χωρίς αποτέλεσμα. Μια αυτοψία από υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών ενδεχομένως να βοηθούσε ώστε να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός των απαραίτητων εργασιών. 

Κ.Δ.