Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 08:40

Πρώτο κουδούνι με κενά εκπαιδευτικών - Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην "Ε"

 

Μία ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει με τους μαθητές να επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία.

Σε επίπεδο νομού προβλήματα διαφαίνονται σχετικά με κενά που προέκυψαν τελευταία στιγμή σε δημοτικά και γυμνάσια με άδειες εκπαιδευτικών που αφορούν διάφορες αιτίες, καθώς και κενά σε ειδικότητες στην παράλληλη στήριξη σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, μιλώντας στην “Ε” λέει πάντως ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη με κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων -ενώ ό,τι κενά εκπαιδευτικών παρουσιαστούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αντιμετωπιστούν με την προσωρινή μείωση κατά μία ώρα της λειτουργίας του Ολοήμερου.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκεί εντοπίζονται περισσότερα κενά εκπαιδευτικών. Έτσι, οι εντολές είναι να δοθεί προτεραιότητα στην τρίτη λυκείου, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ύλη, όπως και στις τάξεις απομακρυσμένων σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, σήμερα οι διευθύνσεις των σχολείων θα προχωρήσουν σε νέα καταγραφή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, και οι ανάγκες σε προσωπικό θα σταλούν προς το τέλος του τρέχοντος μήνα στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προβεί το υπουργείο σε στοχευμένες πλέον προσλήψεις αναπληρωτών, ανάλογα με τα κενά και το μαθητικό δυναμικό κάθε σχολείου.

Αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών τόσο σε επίπεδο νομού όσο και Περιφέρειας, ο κ. Οικονομόπουλος ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέτεινε τις υφιστάμενες συμβάσεις μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, οπότε οι μαθητές θα συνεχίσουν να μεταφέρονται απρόσκοπτα από και προς το σχολείο τους.

Σε ό,τι έχει σχέση, τέλος, με την κατάσταση των σχολικών υποδομών, ο Δημήτρης Οικονομόπουλος λέει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που αυτός έχει, πουθενά στη Μεσσηνία δεν φαίνεται να υπάρχουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις προβλήματα τέτοια, που να εμποδίζουν την λειτουργία τους. Αναγνώρισε, βέβαια, πως υπάρχουν διαμαρτυρίες για το κτήριο του 18ου Δημοτικού Καλαμάτας και πως χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις, αλλά αυτές δεν καθιστούν μη λειτουργικό το σχολείο.

Ν.Κ.