Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 09:11

Μεσσήνιοι μαθητές με υψηλές επιδόσεις μιλούν στην "Ε" - Πλατιά χαμόγελα μετά την ανακοίνωση των βάσεων

Πλατιά χαμόγελα σχηματίστηκαν στα χείλη αποφοίτων των λυκείων της Μεσσηνίας, μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων το απόγευμα της Πέμπτης. Ανεξάρτητα από το αν πέρασαν στην πρώτη ή στη δεύτερη επιλογή τους, όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, νέοι πλέον φοιτητές µε υψηλές επιδόσεις µίλησαν στην “Ε” για το πώς νιώθουν ύστερα από την επιτυχία τους, αλλά και για τη φοιτητική ζωή που ανοίγεται µπροστά τους.

Παράλληλα, στάθηκαν στην ξαφνική ανακοίνωση των βάσεων αντί της ημερομηνίας που είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες (29/7), κάνοντας πλέον τον προγραμματισμό τους για τη φοιτητική τους στέγη, η εύρεση της οποίας κάθε χρονιά γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Στην Ιατρική Αθηνών εισάγεται με τα 19.175 μόρια που συγκέντρωσε ο Γιάννης Γιαλλελής από το 1ο ΓΕΛ Καλαµάτας. Η σχολή αυτή ήταν η πρώτη που είχε δηλώσει, με το τελικό αποτέλεσμα έτσι να τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Ο ίδιος, σημείωσε πως έχει εξασφαλίσει σπίτι, οπότε μέλημα του είναι από εδώ και πέρα να βρει μια εργασία παράλληλα.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.350 μόρια ο Ηλίας Ορφανός από το ίδιο σχολείο εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πάτρα. Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα αυτό καθώς ήταν η δεύτερη κατά σειρά επιλογή του, εστιάζοντας πλέον στην εύρεση κατοικίας.

Ο Αριστείδης Μωραγιάννης από το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας συγκέντρωσε 18.250 μόρια, βαθμολογία που του εξασφάλισε την εισαγωγή του στη Σχολή Αξιωματικών στην Πυροσβεστική. «Η χρονιά είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά δεν ήταν ακριβώς όπως μου την είχαν περιγράψει, καθώς υπήρχαν και στιγμές που χαλαρώναμε» είχε πει σχετικά με τη χρονιά που έκλεισε, δηλώνοντας ανακουφισμένος από τα οριστικά αποτελέσματα.

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εισάγεται ο Εμμανουήλ Μουρτζανός από το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, έχοντας βαθμολογία 19.010 μόρια. «Ηταν μια σχολή την οποία είχα στοχεύσει από την αρχή της χρονιάς, οπότε η ικανοποίηση μου είναι δεδομένη» σχολίασε, τονίζοντας πως επόμενο βήμα για τον ίδιο είναι από εδώ και πέρα να βρει φοιτητικό σπίτι.

Με 18.650 μόρια η Δέσποινα Καλογεροπούλου από το ίδιο σχολείο πέρασε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και χαρούμενη που οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφτηκαν» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ποιο δρόμο θα ακολουθήσει στις σπουδές της, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού της βρίσκεται και η Πυροσβεστική.

Η Μαρία Νεφέλη Γκιούλου από το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας με 18.550 μόρια εξασφάλισε την εισαγωγή της στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ίδια δήλωσε ανακουφισμένη, αν και με βάση τις περσινές βάσεις είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. «Σε κάθε περίπτωση, το άγχος υπήρχε, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό» επισήμανε, λέγοντας πως θα συναντήσει πλέον τον αδερφό της στην Αθήνα.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.225 μόρια ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος από το ίδιο σχολείο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν περίμενε να εξελιχτούν τόσο ιδανικά τα πράγματα, νιώθοντας πλέον ανακουφισμένος. «Επόμενο βήμα από εδώ και πέρα είναι η εύρεση κατοικίας, μέχρι να ανοίξει το νέο μου κεφάλαιο» πρόσθεσε.

Από το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας επίσης, µε 18.200 μόρια η Έλενα Παρθένιου εξασφάλισε µία θέση στη Νοµική Σχολή Αθηνών. «Υπήρχε σίγουρα ένα άγχος μέχρι να δω το επίσημο αποτέλεσμα, νιώθοντας πλέον ανακουφισμένη» σημείωσε, λέγοντας πως είχε κάνει ήδη μια έρευνα για εύρεση κατοικίας λόγω της βαθμολογίας που είχε συγκεντρώσει και του ποσοστού πιθανοτήτων που είχε να περάσει στη σχολή επιλογής της. «Βάση της έρευνας, η εύρεση ήταν αρκετά δύσκολη, κυρίως από οικονομική άποψη, με τη διαδικασία τα τελευταία χρόνια για ένα φοιτητή να είναι περίπλοκη» παρατήρησε.

Στη Φαρμακευτική της Αθήνας θα φοιτήσει η Ξένια Τσάλτα από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, έχοντας βαθμολογία 18.600 μόρια. Η ίδια δήλωσε πως με την ανακοίνωση των βάσεων της έφυγε ένα μεγάλο βάρος, νιώθοντας ευτυχισμένη που κατάφερε να πετύχει το στόχο της. «Προσωπικά δεν είχα ορίσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, απλά διάβαζα καθημερινά, δίχως να ασχοληθώ με κάτι άλλο παράλληλα» είχε σχολιάσει, υπογραμμίζοντας πως επόμενο βήμα είναι να βρει σπίτι στην πόλη που θα σπουδάσει.

Με βαθμολογία 18.600 μόρια ο Ιάσονας Κρίκας από το ίδιο σχολείο πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο ίδιος, στάθηκε στην ξαφνική ανακοίνωση των βάσεων, η οποία τον αιφνιδίασε, νιώθοντας σε κάθε περίπτωση χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ιάσονας πρόσθεσε πως δεν έχει το άγχος της εύρεσης κατοικίας, καθώς θα συναντήσει την αδερφή του στην Αθήνα.

Ικανοποιημένη για την εισαγωγή της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με 18.550 μόρια εµφανίστηκε η Γεωργία Καλογεροπούλου από το ίδιο σχολείο, εστιάζοντας στο γεγονός πως βάση της βαθμολογίας της είχε αρκετές πιθανότητας να περάσει στη σχολή που ήθελε, όπως και έγινε. Πλέον, η ίδια θα στραφεί στην εύρεση φοιτητικής κατοικίας, έχοντας ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση.

Επίσης από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ο Περικλής Μαρίνος με 18.380 μόρια πέρασε στη δεύτερη κατά σειρά σχολή που είχε δηλώσει, στο Τμήμα Φυσικής στην Αθήνα. Ο Περικλής εμφανίστηκε ευχαριστημένος μετά την ανακοίνωση των βάσεων, σχολιάζοντας πως έφυγε ένα σημαντικό βάρος. «Επειδή γνώριζα σε σχέση με τις περσινές βάσεις πως το Φυσικό το πιάνω, είχα μπει στη διαδικασία να βρω σπίτι νωρίτερα, ενώ η κύρια αναζήτηση από μαθητές -απ’ όσο γνωρίζω- ξεκίνησε από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, παρότι δεν είχαν ανακοινωθεί οι βάσεις» συμπλήρωσε.

Στην Ιατρική Ιωαννίνων θα φοιτήσει από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά η Μαρία Παπαδοπούλου από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, με βαθμολογία 18.325 μόρια. Η ίδια στάθηκε στην απότομη ανακοίνωση των βάσεων, τονίζοντας πως πλέον έφυγε το άγχος όλης της χρονιάς, και της αμφιβολίας για το αν θα χρειαζόταν να δώσει εξετάσεις του χρόνου ή αν θα περνούσε σε κάποια άλλη σχολή. «Ετσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα νιώθω περισσότερο χαρούμενη, μιας και τα Γιάννενα είναι πιο ωραία πόλη από την Αθήνα κατά τη γνώμη μου» παρατήρησε, λέγοντας πως από εδώ και πέρα θα στραφεί στην εύρεση κατοικίας.

Ο Γρηγόρης Αθανασόπουλος από το ίδιο σχολείο συγκέντρωσε 18.300 μόρια, βαθμολογία που του εξασφάλισε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ο ίδιος δεν έκρυψε την αγωνία του μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων, με το υπόλοιπο του καλοκαιριού πλέον να αναμένεται πιο χαλαρό, κάνοντας παράλληλα έρευνα για το σπίτι που θα μείνει στη νέα του πόλη.

Ως πρώτη από τα δέκα άτομα που παίρνει συνολικά από όλη την Ελλάδα η Σχολή Ικάρων, Έρευνας και Πληροφορικής εισήχθη με 18.800 μόρια από το 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας η Σοφία Σταυροπούλου. Η ίδια δήλωσε ανακουφισμένη και ευτυχισμένη από το αποτέλεσμα, δεδομένου πως την εν λόγω σχολή την είχε δηλώσει ως πρώτη. «Ως προς την ανακοίνωση των βάσεων, περιμέναμε να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά κυκλοφόρησε η φήμη της Παρασκευής (26/7) και εν τέλει φτάσαμε να μάθουμε που περάσαμε την Πέμπτη» σχολίασε.

Στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέρασε από το 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας ο Γρηγόρης Μηλίτσης, με 18.620 μόρια. Σχετικά με την εκπαιδευτική χρονιά, ο ίδιος είχε σημειώσει πως αντιμετώπισε δυσκολίες, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα του ανάλογα, ωστόσο το αποτέλεσμα τον άφησε απόλυτα χαρούμενο, αναμένοντας πλέον να συναντήσει τον αδερφό του στην Αθήνα.

Από το ίδιο σχολείο, ο Παναγιώτης Καλογιάννης πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας συγκεντρώσει 18.240 μόρια. Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος βλέποντας τα επίσημα αποτελέσματα, λέγοντας πως σε σχέση με τις περσινές βάσεις είχε εξ αρχής αρκετές πιθανότητες να εισαχθεί στη σχολή που είχε δηλώσει πρώτη. «Πλέον ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μου, έχοντας βρει ήδη σπίτι από το περασμένο διάστημα» συμπλήρωσε.

Από το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ο Γιώργος Στρέμπας με βαθμολογία 18.100 μόρια θα είναι φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, δήλωσε ευχαριστημένος για το τμήμα του αλλά και για την πόλη που θα μετακομίσει, με το πλάνο του πλέον να τείνει στην εύρεση κατοικίας.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας με 18.900 μόρια, η Γρηγορία Σαλπαδήμου πέρασε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σχολή που είχε δηλώσει ως πρώτη. «Πλέον είμαι ήρεμη και μπορώ να απολαύσω επιτέλους το καλοκαίρι, γιατί δεν έπαυε να υπήρχε λίγο άγχος» παρατήρησε, τονίζοντας γενικότερα πως η μαθητική κοινότητα βρισκόταν σε μια ένταση, λόγω της ασάφειας σχετικά με το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις, ξαφνιάζοντας πολλούς μαθητές όταν είδαν το μήνυμα την Πέμπτη.

Από το ίδιο σχολείο, η Αφροδίτη Καράγιωργα με 18.675 μόρια, από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα είναι κάτοικος Πάτρας, καθώς πέρασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Αχαϊκής πρωτεύουσας. «Η συγκεκριμένη σχολή ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, οπότε νιώθω πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και για το γεγονός πως πέτυχα το στόχο μου» σχολίασε, λέγοντας πως η ανακοίνωση των βάσεων την ξάφνιασε ως προς την ημέρα που έγινε, ενώ από εδώ και πέρα θα μπει στη διαδικασία να βρει το φοιτητικό της σπίτι.

Από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, με 18.500 μόρια ο Γιώργος Λημνιός θα εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Αιγάλεω. Ο ίδιος, ανέφερε πως η βαθμολογία του σε σχέση με τις περσινές βάσεις του επέτρεψε να μην περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα με άγχος, με το πρόγραμμα του από εδώ και πέρα να εστιάζει στην εύρεση κατοικίας.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.200 μόρια ο Δημήτρης Καψαμπέλης από το ίδιο σχολείο πέρασε ως τέταρτος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχολή που είχε δηλώσει ως πρώτη. Ο Δημήτρης δήλωσε ανακουφισμένος από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την εύρεση κατοικίας είναι καλυμμένος, λόγω παρουσίας της αδερφής του στην πρωτεύουσα.

Από το 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης η Βασιλική Μπιζύμη έδωσε Πανελλαδικές για δεύτερη χρονιά, συγκεντρώνοντας 18.360 μόρια. Με τη βαθμολογία αυτή κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα δεν τερματίζονται αν κάποιο παιδί δεν καταφέρει το στόχο του από την πρώτη χρονιά. Η ίδια δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας πως κανείς ουσιαστικά δεν περίμενε οι βάσεις να ανακοινωθούν νωρίτερα, βλέποντας ξαφνικά μέσω του κινητού οι μαθητές πού πέρασαν. «Πλέον, θα μπω στη διαδικασία να βρω σπίτι, ώστε να ξεκινήσει η φοιτητική μου ζωή» συμπλήρωσε.

Από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με 18.830 μόρια, η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εισήχθη στη Νομική Αθηνών την οποία είχε δηλώσει ως πρώτη. «Τώρα που είδα και επίσημα πού πέρασα, μπορώ να πω πως ηρέμισα, καθώς ήρθε η επιβεβαίωση» σχολίασε, λέγοντας πως λόγω του γεγονότος πως η οικογένεια της έχει σπίτι στην Αθήνα θα κάνει τις προετοιμασίες της πιο άνετα.

Από το ίδιο σχολείο, η Μαριλίνα Κουτσουμπού με 18.540 μόρια πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η ίδια ανακουφίστηκε όπως είπε όταν διάβασε το sms, παρότι περίμενε την ανακοίνωση των βάσεων αργότερα, προσθέτοντας πως έκανε μια έρευνα για το σπίτι που θα μείνει νωρίτερα.

Ο Κωνσταντίνος Σοφιανός από το ίδιο σχολείο συγκέντρωσε 18.480 μόρια, καταφέρνοντας να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά με υπομονή και πρόγραμμα όλα μπορούν να γίνουν» είχε παρατηρήσει, λέγοντας πως πλέον του έφυγε ένα βάρος, γνωρίζοντας και τυπικά τη σχολή που πέρασε, μολονότι η βαθμολογία του είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά την εισαγωγή του.

Επίσης από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με 18.175 μόρια η Μάρθα Μπουγά πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο ΕΚΠΑ. Η ίδια, δήλωσε ανακουφισμένη για το γεγονός πως τελείωσε αυτή η αναμονή, σημειώνοντας πως έκανε μια προεργασία σχετικά με το τοπίο της κατοικίας στην Αθήνα, αναμένοντας πλέον να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής της.

Η Ελπίδα-Ευαγγελία Σταθοπούλου από το ΓΕΛ Πεταλιδίου συγκέντρωσε 18.125 μόρια, βαθμολογία που της επέτρεψε την εισαγωγή της στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Ελπίδα διευκρίνισε πως περίμενε τα επίσημα αποτελέσματα, καθώς οι βάσεις πολλές φορές είναι απρόβλεπτες. «Περιμέναμε τα αποτελέσματα στις 29 του μήνα, και όταν ήρθε το sms στην αρχή δεν κατάλαβα το σκοπό του, ωστόσο με την εξέλιξη των πραγμάτων γλυτώσαμε κάποιες μέρες άγχους» παρατήρησε, σημειώνοντας πως έκανε μια προεργασία για την εύρεση κατοικίας καθώς είχε πιθανότητες να περάσει έτσι και αλλιώς στην Αθήνα βάση των σχολών που είχε δηλώσει.

Από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, με 18.280 μόρια η Ερμοφίλη-Μιχαέλα Παπουτσόγλου είδε τους κόπους της να αποδίδουν, καθώς πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. «Με την ανακοίνωση των βάσεων μπορώ να πω πως ανακουφίστηκα, αναμένοντας με χαρά το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μου» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως λόγω του γεγονότος πως μένει η γιαγιά της στην Αθήνα, η νέα της φοιτητική στέγη την περιμένει ήδη.

Η Μαρία Νικολαροπούλου από το ΓΕΛ Μελιγαλά με 18.680 μόρια πέτυχε ένα διπλό στόχο που είχε θέσει. Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρει την αδερφή της, έχοντας έτσι εξασφαλισμένη τη φοιτητική στέγη. «Η χρόνια που έκλεισε συνοδεύτηκε με ψυχολογική πίεση, ωστόσο έχοντας συνηθίσει το διάβασμα από τα παλιότερα χρόνια, ο όγκος διαβάσματος δεν με επηρέασε ιδιαίτερα» παρατήρησε, τονίζοντας πως είχε αρκετό άγχος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των βάσεων. «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην οικογένεια μου και στους καθηγητές μου για την στήριξη τους» πρόσθεσε.

Επίσης από το ΓΕΛ Μελιγαλά η Αναστασία Χρονοπούλου με 18.500 μόρια ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Αθήνα, καθώς πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο ΕΚΠΑ. Η ίδια έκανε λόγο για μια χρονιά με δυσκολίες, άγχος και ξενύχτια, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό της. «Εχοντας βιώσει πλέον την εμπειρία της Γ’ Λυκείου θα ήθελα να πω πως δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, καθώς όλα γίνονται για κάποιο λόγο» συμπλήρωσε.