Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 22:17

Πυροσβεστικός εξοπλισμός στην ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πυροσβεστικό εξοπλισμό από τον Δήμο Καλαμάτας παρέλαβε, την προηγούμενη Παρασκευή, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4x4 Μεσσηνίας, όπως και άλλες εθελοντικές ομάδες στην περιοχή του δήμου, που εμπλέκονται στο κομμάτι της πυρόσβεσης και της πυροπροστασίας.

 

«Η διανομή έγινε με γνώμονα τις ανάγκες και τη μέχρι τώρα συμμετοχή της κάθε εθελοντικής ομάδας, σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης και πυροπροστασίας», σημειώνει η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας στη σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει και τα εξής: «Η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας, η οποία πρόσφατα (για ακόμα μια φορά) είχε ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 25/8/2014 στην Ιθώμη, έλαβε τον εξής εξοπλισμό: 120 μέτρα 25άρα σωλήνα, 4 τεμάχια συνδέσμους, έναν αυλό, ένα δίκρουνο, 3 ζεύγη γάντια πυρίμαχα, 4 τσεκούρια, 2 ολοπρόσωπες μάσκες, 2 ανταλλακτικά φίλτρα μασκών».

 

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας σημειώνει επίσης ότι «ο συγκεκριμένος εξοπλισμός χαρακτηρίζεται απαραίτητος από την ομάδα και η βοήθεια που τους παρέχει, με αυτήν την ενέργεια, ο Δήμος Καλαμάτας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και η Μόρφω Κουκούλη, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, εξόχως σημαντική. Η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας ήταν, είναι και θα είναι κοντά στο δήμο, όποτε της ζητηθεί, ιδιαίτερα μετά από την παρούσα έμπρακτη στήριξή του, στην αφιλοκερδή προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων».