Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 10:05

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών από Ελαιοχώρι

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών από Ελαιοχώρι

Παρότι η εικόνα με τα παιδιά στην καρότσα του φορτηγού έκανε το γύρο της Ελλάδας, παρότι έγινε πανελλαδικό θέμα στα κανάλια και παρά τις υποσχέσεις και την ανάμειξη του εισαγγελέα Καλαμάτας, το θέμα της μεταφοράς των παιδιών από το Ελαιοχώρι στα σχολεία τους, δεν έχει ακόμα δοθεί λύση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν η τελευταία διορία που είχε δοθεί για τη λύση, αλλά αυτή παραμένει ακόμα άφαντη, 2,5 μήνες σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Τη Δευτέρα, μάλιστα, γονείς από το Ελαιοχώρι είχαν συναντηθεί για αρκετή ώρα με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, παρουσία του βουλευτή Θανάση Πετράκου. Την περασμένη Παρασκευή είχαν επισκεφθεί τον εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις για αναζήτηση λύσης, με θετική προοπτική, με τη συνδρομή του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Προχθές το μεσημέρι, ερωτώμενος από μας, ο δήμαρχος απάντησε ότι οι δήμοι δεν έχουν εμπλοκή στο θέμα της μεταφοράς, όμως, εξέφρασε την πίστη πως μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα έχουν βρει κάποιο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Τρόπος, όμως, μέχρι και χθες δεν είχε βρεθεί, παρότι ασχολήθηκαν τόσοι άνθρωποι, εκπρόσωποι θεσμών και αρχών του τόπου.
Χθες τα παιδιά πήγαν και γύρισαν από τα σχολεία τους στην Καλαμάτα στην καρότσα του φορτηγού, του γονιού που έχει προσφερθεί και τα μεταφέρει μ’ αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο. Σήμερα τα παιδιά, όπως μας είπαν γονείς, θα σταματήσουν και πάλι και δε θα πάνε σχολείο, μην αντέχοντας την κοροϊδία. Γονιός μας ανέφερε ότι θα σταματήσουν όλα τα παιδιά και εκείνα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί μεταφορά με ταξί, καθώς το Ελαιοχώρι ζητεί αυτό που δικαιούται: ανθρώπινη, ισότιμη μεταφορά για όλα τα παιδιά.
Χωρίς μεταφορά παραμένουν 8 παιδιά. για τα οποία απαιτούνται 2 ταξί, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον και προσφορά από ταξιτζήδες. Γονείς αντιπρότειναν αντί των ταξί η μεταφορά να γίνει με μικρό πούλμαν, που θα κοστίζει και λιγότερο, αλλά η λογική πρότασή τους απορρίφθηκε, χωρίς να δίνεται άλλη λύση.