Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 09:34

«Υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών σε νερά από τη Μαραθόλακκα» καταγγέλλει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

«Υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών σε νερά από τη Μαραθόλακκα» καταγγέλλει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

 

Υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών σε νερά της ευρύτερης περιοχής της Μαραθόλακκας κατήγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική”.

Η καταγγελία, για την οποία η περιφερειακή σύμβουλος επικαλέστηκε “ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή”, έγινε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή στην Καλαμάτα, με θέμα “Διαχείριση υδατικών πόρων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας - Το νερό ως πολύτιµο δημόσιο κοινωνικό αγαθό". Ειδικότερα, η Δ. Λυμπεροπούλου υποστήριξε ότι η περιεκτικότητα σε νιτρικά για την οποία έκανε λόγο ξεπερνά κατά πολύ τα όρια που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Ανάλογη επισήμανση για το νερό σε“περιοχή της Καλαμάτας” -χωρίς να εξειδικεύει ωστόσο σε ποια περιοχή αναφέρεται- είχε κάνει νωρίτερα και ο υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ Παναγιώτης Σαμπατακάκης, κάνοντας λόγο για ποσότητες νιτρικών μέχρι και 200 mg, όταν το όριο ποσιμότητας είναι 50 mg. Ο ίδιος απέδωσε την ύπαρξη των νιτρικών σε αστική ρύπανση, που συνδέεται με την αποχέτευση.

Η εκδήλωση, στην οποία μίλησαν επίσης ο ειδικός γραμµατέας Υδάτων Ιάκωβος Γκανούλης και ο υδρογεωλόγος Βασίλης Περλέρος, συνδιοργανώθηκε από το παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις β’ βαθμού ”Πελοπόννησος Πρώτα”, “Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία”, “Πελοποννησιακή Ενωση” και “Πελοπόννησος Οικολογική”.