Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 08:13

Λήξη προθεσμίας ενστάσεων για πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος

Γράφτηκε από τον
Λήξη προθεσμίας ενστάσεων για πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος

 

Σήμερα λήγει η παράταση της προθεσμίας για την πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος, για την υποβολή ενστάσεων από ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι θίγονται.

Μέχρι και χθες, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, είχαν κατατεθεί 23 ενστάσεις στο γραφείο 221, στο κτήριο Β του νέου Δημαρχείου (πρώην καρδιολογική), όπου έχει αναρτηθεί η πράξη εφαρμογής και τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας έχουν επωμιστεί την ευθύνη της ενημέρωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολεοδομική μελέτη του Ασπροχώματος υλοποιείται τελικά μετά από απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το νόμο 4315/2014. Αυτό που έλεγαν εξαρχής η Διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου και το ΤΕΕ, αλλά η δημοτική αρχή χάιδευε αυτιά κι έδινε υποσχέσεις πως η μελέτη θα προχωρήσει με το Προεδρικό Διάταγμα του 1985, γιατί αυτό ήθελαν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες γης στο Ασπρόχωμα. Για το λόγο αυτό είχε καθυστερήσει η σύνταξη της πράξης εφαρμογής.

Η Περιφέρεια ξεκαθάρισε, παρά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 31 Μαρτίου 2016, ότι η πολεοδομική μελέτη θα πρέπει να προχωρήσει βάσει του νόμου 4315/2014, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα λόγω των ελλειμμάτων σε γη, που προκύπτουν από την εφαρμογή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 1985.

Ο Δήμος Καλαμάτας με την ανάρτηση της πράξης εφαρμογής έχει καλέσει κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τους κύριους ή νομείς ακινήτων εντός της περιοχής πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος: α) Να λάβουν γνώση του κτηματολογικού διαγράμματος και του πίνακα και να δηλώσουν αν οι ιδιοκτησίες τους αποτυπώνονται σωστά στα διαγράμματα αυτά ή έχουν στο μεταξύ μεταβληθεί είτε κατά τα όρια είτε κατά τα ονόματα των ιδιοκτητών. Στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν συγχρόνως τους τίτλους και πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων, τοπογραφικό διάγραμμα, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου. β) Να ασκήσουν τυχόν ενστάσεις ως προς τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από την πράξη εφαρμογής (τακτοποίηση οικοπέδων, εισφορές, ιδιοκτησιακό καθεστώς κ.λπ.).

Αρμόδιοι υπάλληλοι για πληροφορίες είναι οι Μαργαρίτα Καπετανάκη, Φωτεινή Δημοπούλου και Σωτηρία Τσιάλα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER