Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 19:30

Μεσσηνία: Καταγγελία για σκουπιδότοπο σε περιοχή των Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ότι έχει δημιουργηθεί παράνομος σκουπιδότοπος στη θέση Πισωλούρια των Φιλιατρών, από το δήμο, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Καναλουπίτης απευθύνοντας σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κουτρουμπή.

Την καταγγελία του τη συνόδευσε και με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή και σημείωσε:

«Στα Φιλιατρά, στη θέση Πισωλούρια, η σημερινή δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει παράνομο σκουπιδότοπο. Εκεί μεταφέρονται με τα φορτηγά του δήμου στρώματα, νάιλον, ξύλα, χαρτόνια, κλαριά και άλλα εύφλεκτα υλικά, που τα μαζεύει ο δήμος γύρω από τους κάδους, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τα οικόπεδα.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και κινδυνεύουν να καούν χιλιάδες ελαιόδεντρα και καλλιέργειες, καθώς και αγροτόσπιτα που είναι τριγύρω, ενώ η μόλυνση για το περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστη.

Στα Φιλιατρά παλιά υπήρχε σκουπιδότοπος που πολλές φορές καιγόταν και ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στη γύρω περιοχή ήταν μεγάλος. Ο δε καπνός με τα δηλητηριώδη αέρια δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους καλλιεργητές. Ο σκουπιδότοπος αυτός επί δημαρχίας Κατσίβελα καταργήθηκε, αλλά όπως προείπα η καινούργια δημοτική αρχή δημιούργησε νέο στην περιοχή Πισωλούρια στα Φιλιατρά».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Κουτρουμπή που τόνισε: «Τι θέλει να μας πει ο ποιητής, υπάρχει σκουπιδότοπος που είναι νόμιμος». Και συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορούν να ελέγξουν τον κάθε ιδιώτη πού πάει και πετάει - με τον κ. Καναλουπίτη πάντως να επιμένει ότι αυτοκίνητα του δήμου πηγαίνουν εκεί.

Κ.Μπ.