Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 19:14

Επιλέχθηκε στην 1η φάση το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τα φωτοβολταϊκά

Επιλέχθηκε στην 1η φάση το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τα φωτοβολταϊκά

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιλέχθηκε κατά την 1η φάση αξιολόγησης από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για την υλοποίηση πιλοτικού έργου εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων αυτοπαραγωγής μέσω ΑΠΕ (π.χ. φωτοβολταϊκά συστήματα). Το κτηριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου είναι το ένα από τα δύο δημόσια κτήρια σε όλη τη χώρα που "θα τρέξει" το πιλοτικό project του ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και ευρωπαϊκούς φορείς.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκαν συνολικά 46 φορείς, ενώ «η αξιολόγηση διενεργήθηκε στη βάση τεχνικών χαρακτηριστικών και των δεδομένων ενεργειακών καταναλώσεων και αναπτύχθηκε συγκριτική πολυκριτηριακή μεθολογία, η οποία εξετάζει την επίδοση των κτηριακών εγκαταστάσεων σε κάθε κριτήριο και στη συνέχεια τις κατατάσσει με σειρά προτεραιότητας». Από την αξιολόγηση, το Νοσοκομείο Καλαμάτας εντάσσεται στις πέντε κτηριακές εγκαταστάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία, όπως προέκυψαν από την εφαρμογή της συγκριτικής πολυκριτηριακής μεθοδολογίας που περνάνε στη δεύτερη φάση του έργου.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Αλλη μια θετική διάκριση έρχεται να προστεθεί για το Νοσοκομείο μας, ως συνέπεια της συλλογικής και μεθοδικής δουλειάς που καταβάλλεται καθημερινά σ’ αυτό. Η επιλογή μας μετά την 1η φάση αξιολόγησης από το ΚΑΠΕ προκειμένου να τρέξουμε το συγκεκριμένο project μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται. Εχουμε εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια πάνω στα οφέλη από την χρήση των ΑΠΕ και συνεχίζουμε αταλάντευτα, προκειμένου να καταστήσουμε το κτήριο του Νοσοκομείου μας ένα πρότυπο, σύγχρονο, ενεργειακό δημόσιο κτήριο στη χώρα μας. Το επόμενο διάστημα και εφ' όσον όλα πάνε καλά μας περιμένει πολλή δουλειά, διότι όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα μάτια πια θα είναι στραμμένα πάνω μας, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα που θέτει αυτό το πιλοτικό σχέδιο».

Ο κ. Μπέζος κλείνοντας ευχαριστεί τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, που βοήθησε με τους συνεργάτες του στη δημιουργία ενός πλήρους και ολοκληρωμένου φακέλου, καθώς και τους συνεργάτες του της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.