Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 11:28

City Hospital: Εκσυγχρονίστηκε η Μαιευτική - Γυναικολογική Kλινική (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Η ανακαινισµένη πτέρυγα του Μαιευτικού - Γυναικολογικού Τµήµατος, της µοναδικής ιδιωτικής κλινικής στην νότιο δυτική Πελοπόννησο µε τον διακριτικό τίτλο «City Hospital» (πρώην Μεσσήνιον Θεραπευτήριον Λητώ) εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόµενων χρονοδιαγραµµάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονοµικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα σύγχρονο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυµα. Επίσης βάσει χρονοδιαγράµµατος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κατασκευαστικά έργα που έχουν δροµολογηθεί ώστε η ιδιωτική κλινική «City Hospital» (πρώην Μεσσήνιον Θεραπευτήριον Λητώ) να καταστεί ένα πρότυπο ιδιωτικό κέντρο υγειονοµικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δηµιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών και των επισκεπτών. Τα δωµάτια νοσηλείας (µονόκλινοι, δίκλινοι και τρίκλινοι θάλαµοι νοσηλείας) εκσυγχρονίστηκαν και εξοπλίστηκαν πλήρως, µε γνώµονα την καλαισθησία και τις επίκαιρες ανάγκες των νέων γονιών για εξειδικευµένες υπηρεσίες υγείας.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι ιδιωτική Κλινική «City Hospital» (πρώην Μεσσήνιον Θεραπευτήριον Λητώ) είναι συµβεβληµένο νοσηλευτικό ίδρυµα του ΕΟΠΥΥ. Αυτό σηµατοδοτεί µια νέα εποχή για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς η νοσηλεία στην κλινική µας γίνεται πλέον προσιτή για όλους. Δίνοντας την δυνατότητα σε όσους µας επιλέξουν, να ζήσουν και να µοιραστούν µε εµάς, την πιο ιδιαίτερη και προσωπική τους στιγµή. Την γέννηση ενός παιδιού.

Έτσι, η ιδιωτική κλινική «City Hospital» (πρώην Μεσσήνιον Θεραπευτήριον Λητώ), ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύµατα της Πελοποννήσου, µε σπουδαία επιστηµονική και νοσηλευτική ιστορία το οποίο συµπληρώνει φέτος είκοσι οκτώ (28) χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, εκπληρώνει τον καταστατικό του σκοπό, για παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών µε επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εκ µέρους της Διοικήσεως και του ανθρώπινου δυναµκού του «City Hospital» (πρώην Μεσσήνιον Θεραπευτήριον Λητώ), ευχαριστούµε που µας εµπιστεύεστε ό,τι πολυτιµότερο έχετε. Την Υγείας σας.

Συνεργασία με διακεκριμένο ιατρό ειδικευμένο στην Εμβρυομητρική Ιατρική

Νέα συνεργασία με διακεκριμένο ιατρό ειδικευμένο στην Εμβρυομητρική Ιατρική κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο προχώρησε η ιδιωτική κλινική City Hospital πρώην Λητώ. Στην κλινική City Hospital, η οποία προχωράει με γοργά βήματα η ανακαίνισή της, λειτουργεί πλέον σε σταθερή βάση Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου με τον Καλαματιανό ιατρό κ. Αναστασόπουλο ο οποίος συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των Αθηνών.

Η Εμβρυομητρική Ιατρική και ειδικότερα η Ιατρική του Εμβρύου αποτελούν έναν κλάδο της Μαιευτικής - Γυναικολογίας. Ήδη από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του εν λόγω τομέα γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη και εμφάνισε εξαιρετικά επιτεύγματα στην παρακολούθηση των εγκύων και στην διάγνωση, κάτι που συνεχίζεται αόκνως έως σήμερα.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία του εκάστοτε τοκετού βαίνει ομαλώς δίχως προβλήματα και τα νεογέννητα είναι γερά και υγιή. Αντίθετα, σε μικρό αριθμό περιπτώσεων όπου δεν υπάρχει ιστορικό επιπλοκών σε προηγούμενη κύηση ή ύπαρξης κληρονομικής ασθένειας, δύναται να παρουσιαστούν επιπλοκές κατά την κύηση. Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά οι επιπλοκές που προκαλούν ανησυχία για κάθε κύηση δύναται να είναι οι κάτωθι:

* Προεκλαμψία,
* Πρόωρος τοκετός,
* Γενετικά σύνδρομα και ανατομικές εμβρυικές ανωμαλίες,
* Διαβήτης της κύησης,
* Ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης

Αναλυτικότερα, ο ιατρός εξειδικεύτηκε εξ΄ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) στην Μαιευτική - Γυναικολογία. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο Harris Birthright Centre of Fetal Medicine του King’s College Hospital του Λονδίνου, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα ο ιατρός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Εμβιομηχανική (Bioengineering) από το University of Strathclyde της Γλασκώβης.

Από το 2009 έως σήμερα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια των Αθηνών και από το 2017 είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου στο Μαιευτήριο “Γαία” - Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο ιατρός είναι μέλος όλων των ελληνικών και πολλών διεθνών εταιρειών Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Το τρέχον έτος κατέλαβε την νευραλγική θέση του Οργανωτή του Προγράμματος Εκπαίδευσης με Προσομοίωση “Opus” (simulation programme) στους Μαιευτικούς Υπερήχους, υπό της Διεύθυνση του Προέδρου της Εταιρείας Υπερήχων.

Τέλος, ο ιατρός κ. Αναστασόπουλος είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα (peer reviewed) διεθνή περιοδικά καθώς επίσης και πολλών εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια.