Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 09:19

Νοσοκομείο: Ξεκινούν από αύριο τελικά οι εμβολιασμοί στους 85 ετών και πάνω (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Αύριο Σάββατο ξεκινάει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, για τους ηλικιωμένους 85 ετών και πάνω.

Η προσέλευση των εμβολιαζομένων και των συνοδών τους θα γίνεται από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, όπου θα υπάρχει καθορισμένος χώρος πάρκινγκ κοντά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Για το λόγο αυτό οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προσέρχονται αυστηρά στην προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού τους για την αποφυγή συνωστισμού.

Αυτά σημείωσε χθες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, επισημαίνοντας πως στη συνέχεια προσωπικό θα καθοδηγεί τον εμβολιαζόμενο στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, όπου λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα δίνονται πληροφορίες καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στα τηλέφωνα 27213 63000 και 27210 46000.

Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε ότι αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν 80 ηλικιωμένοι -37 ραντεβού αύριο και τα υπόλοιπα τη Δευτέρα. Πρόκειται για ραντεβού που έχουν κλειστεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Αυτές τις δύο μέρες θα λειτουργεί ένα εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο, όμως στη συνέχεια από τις 20 του μήνα και μετά που τα ραντεβού και τα εμβόλια θα είναι περισσότερα, θα αναπτυχθούν 4 κέντρα.

“Εχουμε πλήρη στελέχωση, υπάρχει προσωπικό για τα εμβόλια”, ανέφερε η διοικήτρια και υπενθύμισε ότι στη Μεσσηνία θα λειτουργούν ακόμα εμβολιαστικά κέντρα για ηλικιωμένους στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Είπε, επίσης, ότι η εφαρμογή για τα ραντεβού του εμβολιασμού “είναι πολύ καλή, άριστη” και κάποιοι από τους οικείους των ηλικιωμένων θα την διαχειριστούν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι στο ιατρικό προσωπικό έχουν δυσκολίες, ενώ στο νοσηλευτικό είναι καλά και διαβεβαίωσε πως ό,τι δυνάμεις έχουν, τις διαθέτουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, χωρίς να αναστείλουν τη λειτουργία κάποιου άλλου τμήματος του νοσοκομείου.

“Το νοσοκομείο ανταποκρίνεται πλήρως και στην προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και στη φροντίδα των ασθενών”, είπε η διοικήτρια και διευκρίνισε πως εργάζονται ώστε να ενισχύσουν τις δυνάμεις που έχουν (ενίσχυση προσωπικού). Ενημέρωσε, ακόμα, ότι στην πρόσκληση για την πρόσληψη παθολόγων δεν υπήρξε ενδιαφέρον (οι προκηρύξεις απέβησαν άγονες) και πληροφόρησε πως είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πρόσληψης ακτινοδιαγνώστη, καρδιολόγου και ορθοπαιδικού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ στο ίδιο τμήμα, πέρα από τη διευθύντρια, έχουν προσληφθεί καρδιολόγος και ορθοπαιδικός και αναμένεται και δεύτερος ορθοπαιδικός.

Γ.Σ.