Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 11:02

Ο Γόντικας στο μπλόκο των αγροτών στη Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο Γόντικας στο μπλόκο των αγροτών στη Μεσσήνη (βίντεο)

 

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών που έχουν συγκεντρώσει κάποια τρακτέρ στο σταθμό της Μεσσήνης εξέφρασε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, που βρέθηκε στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ στο Χανδρινού οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ με στόχο να κατέβουν στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους της Μεσσήνης και άλλων περιοχών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο σταθμό της Μεσσήνης, ο Ν. Γόντικας δήλωσε ότι “στηρίζουμε τον αγώνα της αγροτιάς. Εχουν δίκιο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Μόνο οι αγώνες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα”, αναφέροντας πως από τους προηγούμενες αγώνες κατέκτησαν το μικρό αφορολόγητο και το ακατάσχετο. Εξήγησε ότι έχουν δίκιο για “τις υπέρογκες τιμές στα εφόδια, στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα”.

Κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία της περσινής δακοκτονίας, παρατηρώντας πως “έχουν μειωθεί στο 1/3 τα χρήματα για την καταπολέμηση του δάκου, αλλά δεν μπορεί να γίνονται διαγωνισμοί τον Αύγουστο, τη στιγμή που οι ψεκασμοί πρέπει να ξεκινούν τον Ιούνιο”. Εκτίμησε ότι “τα 1.430.000 ευρώ για τη Μεσσηνία δεν φθάνουν ούτε για 2 ψεκασμούς” και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες το Μάιο, για να ξεκινήσουν τη δακοκτονία.

Εξαπέλυσε επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις κυβερνήσεις και την περιφερειακή αρχή, για “την αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς” και κατηγόρησε τους γαλακτοβιομήχανους που ζητούν από τους κτηνοτρόφους να τους δώσουν το γάλα με 50, 60 και 70 λεπτά.

Επέκρινε δριμύτατα τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, που έταζε λαγούς με πετραχήλια για κτηνοτροφικά πάρκα.

Τέλος, ανέφερε ότι “πλούτος υπάρχει, αλλά τα χρήματα δίνονται για υποδομές σε ιδιώτες, για τουριστική προβολή για τη Μυθική Πελοπόννησο και για ταξιδάκια”.

ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

Σήμερα το μεσημέρι, αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ στο Χανδρινού, “με σκοπό στις επόμενες ημέρες να μπούμε στην Καλαμάτα”, όπως αποφασίστηκε σε προχθεσινή σύσκεψη στον Αγροτικό Σύλλογο του χωριού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου: “Καλούμε τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης. Να αντισταθούμε στο φορολογικό τσουνάμι που μας έχει μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους. Στο χαράτσι των δασικών, στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις χαμηλές και ανοιχτές τιμές παραγωγού. Απαιτούμε άμεση και δίκαιη αποζημίωση της ζημιάς που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια από το δάκο. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα καταθέσουμε αγωγές εναντίον των υπευθύνων για την καταστροφή στο ελαιόλαδο”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER