Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 08:11

Ικανοποίηση για την προστασία ελιών και φέτας στη συμφωνία με την Κίνα

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση για την προστασία ελιών και φέτας στη συμφωνία με την Κίνα

 

 

Οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, το ούζο, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, είναι τα 6 ελληνικά προϊόντα που προστατεύει η  Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε "μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Ελληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα". Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει επίσης στη δήλωσή του: "Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους. Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής. Ετσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη κινεζική αγορά".

Στο θέμα της συμφωνίας Ε.Ε. και Κίνας αναφέρθηκε από την Καλαμάτα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, τονίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρέχει στους παραγωγούς η συμφωνία.

Θ.Λ.


NEWSLETTER