Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 19:31

Παρέμβαση Κώστα Παπαδημητρίου στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Κώστα Παπαδημητρίου στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΕΤΕ που έγινε πρόσφατα, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη και ποιοτικότερη τουριστική ανάπτυξη, έκανε ο βιομήχανος κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ο οποίος παρατήρησε τα εξής:

«1. Για την περιήγηση

Ολο και περισσότεροι επισκέπτες ταξιδεύουν ατομικά και έτσι νοικιάζουν αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Εχω παρατηρήσει ότι πολλοί χάνονται γιατί είναι αδύνατον στους περισσότερους να γράψουν στα αγγλικά το όνομα των ελληνικών δρόμων, με τρόπο που να το καταλάβει σωστά το GPS. Ενδεικτικά, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να γράψετε στα αγγλικά το όνομα π.χ. Θουκυδίδου ή Νηρηίδων. Ως εκ τούτου, μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να υιοθετήσουμε το αμερικανικό μοντέλο ονομασίας δρόμων, χρησιμοποιώντας έναν απλό κωδικό που δεν θα καταργούσε την υπάρχουσα ονομασία, αλλά θα την συμπλήρωνε (π.χ. για την οδό Αριστομένους θα πληκτρολογούσε κάποιος στο GPS τον κωδικό Κ100).

2. Για την γαστρονομία

Πιστεύω ότι η γαστρονομία είναι ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης, ιδίως για τους επισκέπτες υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου. Νομίζω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο Michelin, όπου οι ανταγωνιστές μας έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Αντιθέτως, η ποιοτική ελληνική κουζίνα και οι σαλάτες μας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω των εξαιρετικών λαχανικών, του ελαιολάδου, του ξιδιού από σταφύλι και των ιδιαίτερων κατά τόπους τυριών και αλλαντικών.

3. Για την καθαριότητα

Μία σκοτωμένη γάτα που δεν μαζεύτηκε αμέσως μπορεί να διώξει χιλιάδες ζωόφιλους τουρίστες. Μια περιπολία σε δρόμους, που θα μεριμνούσε στη σωστή αποκομιδή αυτών των άτυχων κατοικίδιων, αλλά και να μεριμνά και να καταγγέλλει για την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, θα βοηθούσε πάρα πολύ».


NEWSLETTER