Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 09:34

“Κανείς δεν μπορεί να πλήττει το κύρος της Οpinion Poll”

Γράφτηκε από την
“Κανείς δεν μπορεί να πλήττει το κύρος της Οpinion Poll”

 

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll”, που διενήργησε δημοσκόπηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για λογαριασμό της “Ε”

Αναλυτικά:

“Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» που αφορά στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε για την Περιφέρεια κατά παραγγελία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε εξ αρχής ότι εμάς ως Εταιρεία Δημοσκοπήσεων δεν μας ενδιαφέρουν οι τοπικές αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του πολιτικού ανταγωνισμού. Δουλειά μας είναι να υλοποιούμε έρευνες με ευθύνη και επιστημονική επάρκεια, ώστε να προσεγγίζουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τις τάσεις και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό πράξαμε και στη συγκεκριμένη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν.

Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα που ενοχλούν:

1. Αναφέρεται σχεδόν ως κατηγορία ότι πραγματοποιήσαμε έρευνα κατά παραγγελία εφημερίδας! Αναρωτιόμαστε: Από πότε αυτό είναι «ύποπτο»; Δεν έχουν δει άραγε οι συντάκτες του κειμένου ότι όλα τα βασικά Μέσα Ενημέρωσης συνεργάζονται με βασικές εταιρείες του κλάδου μας; Προς τι λοιπόν το υπονοούμενο;

2. Αποτελεί μέγιστο ψέμα ότι η εταιρεία μας, η OPINION POLL, δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Μητρώο των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων. Ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί ψέμα, προσπάθεια παραπλάνησης των ανθρώπων της περιοχής, πλήγμα στο προφίλ της εταιρείας μας και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό. Η OPINION POLL έχει μακρόχρονη ιστορία στον χώρο των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων, έχει διεξαγάγει εκατοντάδες έρευνες και ασφαλώς είναι μέλος του ΕΣΡ, της ΕSOMAR και της WAPOR. Αυτά μπορεί ο καθένας να τα ελέγξει. Κάθε τι άλλο συνιστά κακοήθεια και ψευδολογία. Δυστυχώς, αν δεν υπάρχει επανόρθωση, θα αναγκαστούμε να λάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το κύρος, την υπόσταση και την αξιοπιστία της OPINION POLL”.

 

Για την OPINION POLL

Μιχάλης Διαμαντής


NEWSLETTER