Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 19:36

Τεράστια δωρεά της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" στη μάχη κατά του κορονοϊού - Δωρίζει 50 πλήρως εξοπλισμένες Εντατικές

Γράφτηκε από την
Τεράστια δωρεά της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" στη μάχη κατά του κορονοϊού - Δωρίζει 50 πλήρως εξοπλισμένες Εντατικές

Σε μία πολύ μεγάλη δωρεά συμβάλλοντας στη μάχη κατά του κορονοϊού προχωράει η καπνοβιομηχανία "Καρέλια" δείχνοντας για μία ακόμα φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Όπως ανακοίνωσε η μεσσηνιακή εταιρεία αποφάσισε να δωρίσει στο υπουργείο Υγείας 50 υπερσύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδων Eντατικής Θεραπείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Καρέλια Α.Ε.":

ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., θέλοντας να συμβάλει στην εθνική, εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη δωρεά, προς το Υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας.

Η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ.  αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας  ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον".


NEWSLETTER