Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 22:43

Απίστευτο: Ο επιθεωρητές Εργασίας... προειδοποιούν για τους ελέγχους!

Γράφτηκε από την
Απίστευτο: Ο επιθεωρητές Εργασίας... προειδοποιούν για τους ελέγχους!

Με δημόσια προειδοποίηση γίνονται οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Υπηρεσίας Ελέγχων του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, για να δαπανηθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τη τη μετακίνηση των ελεγκτών, δημοσιεύεται στη "Διαύγεια"... πού θα γίνουν έλεγχοι.

 

Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Κώστας Πανταζής. 

Αναφερόμενος στις 4.861 προσλήψεις που έγιναν σε 25 περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ, ο κ. Πανταζής δήλωσε πως «οι έλεγχοι που γίνονται με εντολή δική μου ανακοινώνονται στο "Διαύγεια"» (σ.σ. ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων απαιτείται χρήση δημοσίου χρήματος πριν πραγματοποιηθούν).

Στη «Διαύγεια» δημοσιεύονται μόνο οι έλεγχοι που γίνονται «εκτός τοπικής αρμοδιότητας» των αρμοδίων υπηρεσιών -όπως σημείωσε ο ίδιος- και για τους οποίους απαιτείται ειδική δημόσια δαπάνη. Και γι΄ αυτό «εκεί», δηλαδή στις περιοχές που γίνονται έλεγχοι, «εμφανίζεται κατακόρυφη αύξηση των προσλήψεων», σύμφωνα με τον κ. Πανταζή.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ αναγνώρισε πως αυτό αποτελεί «αδυναμία του συστήματος», η οποία «έχει τεθεί στο υπουργείο Εργασίας». Ωστόσο, ο κ. Πανταζής σημείωσε πως «κρατάμε το καλό απ' αυτό», δηλαδή ότι «υπάρχει κατακόρυφη άνοδος των προσλήψεων» και «έστω και... τρομοκρατικά υπάρχει μία συμμόρφωση». 

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ επισήμανε πάντως πως «δεν υπάρχει τρόπος να υποβληθούν πρόστιμα» σε όσους προφανώς προσλαμβάνουν υπό το φόβο των ελέγχων. 

 

Επίσης, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700 επιθεωρητές εργασίας σε όλη τη χώρα και πως θα γίνουν 120 νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα.


NEWSLETTER