Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 17:51

Πρωτόκολλο αποβολής ακόμα τριών επιχειρήσεων στην Παραλία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εγγραφα διοικητικής αποβολής 3 επιχειρήσεων, που είχαν προβεί σε αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που εδρεύει στην Πάτρα. 

Τα έγγραφα αυτή η υπηρεσία τα κοινοποίησε στο Δήμο Καλαμάτας, που ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Το πρόβλημα και η εκκρεμότητα με τις αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία υπάρχει εδώ και χρόνια, καθώς η ερμηνεία του νόμου είναι αυστηρή, αλλά και πολύ ευέλικτη στην πράξη, με αποτέλεσμα ο νόμος να μην εφαρμόζεται ποτέ. 

Παράλληλα, δεν γίνεται προσπάθεια να αλλάξει ή να ερμηνευτεί με τέτοιον τρόπο που και την κατάσταση στην παραλία να βελτιώνει και οι επαγγελματίες να είναι νόμιμοι, χωρίς να αλλοιώνουν τον κοινόχρηστο χώρο και τη φυσιογνωμία του αιγιαλού.

Σε σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας, πέρσι τον Ιούνιο, είχε επισημανθεί ότι για τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, ούτε για τις προκλητικές περιπτώσεις. Είχε σημειωθεί πως δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει για το τι επιτρέπεται και τι όχι στον αιγιαλό, αν επιτρέπονται οι ξύλινες παλέτες ή όχι.

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Μεσσηνία Γιώργος Βλάχος είχε διευκρινίσει ότι «από το υπουργείο Οικονομικών η ερμηνεία είναι ότι απαγορεύεται οτιδήποτε. Τα πατώματα απαγορεύονται ρητά, λέει το υπουργείο, επιτρέπονται μόνο για διάδρομο».

Και είχε τονίσει πως «έχουμε πρωτόκολλα κατεδάφισης που δεν υλοποιούνται, ιδιαίτερα σε 2 που ήταν προκλητικοί», προσθέτοντας: «Για τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής πρέπει να συνεννοηθούμε και να τα εκτελέσουμε όλοι μαζί. Αν θέλετε εγώ προχωράω σε πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής». Και σε αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είχε δείξει ζεστός.

 

Γ.Σ.